VRAGENUUR SEPTEMBER IV: (HUISARTSEN)

 


 

VRAGEN – vragenuur september IV

 

Huisartsen

Er is een tekort aan huisartsen in Bergen op Zoom. Dit leidt tot het fenomeen dat veranderen van huisarts wordt bemoeilijkt en vaak als onmogelijk wordt ervaren. Dit leidt weer tot situaties dat mensen die verhuizen, bijvoorbeeld omdat zij op latere leeftijd naar een kleinere woning gaan, vaak op relatief grote afstand van hun huisarts komen te wonen. Als met het stijgen van de leeftijd de gebreken komen en vaak ook het mindere inkomen, wordt de auto de deur uitgedaan en wordt men afhankelijk van het openbaar vervoer c.q. de deeltaxi. Huisartsbezoek wordt er dan niet eenvoudiger op.

Ook “op afspraak” is, alle goede bedoelingen ten spijt, geen garantie en planbaar, hetgeen bij de systematiek van de deeltaxi wel nodig is. Het probleem zou stukken kleiner zijn als men dichter bij huis weer een huisarts kon vinden. 

–         Is het College bekend met dit probleem?

–         Welke acties heeft het College ondernomen om aan deze problematiek iets te doen?

–         Onderschrijft het College de wenselijkheid om bijvoorbeeld middels patiëntenruil te komen tot de, zeker voor ouderen, belangrijke mogelijkheid om weer dichter bij huis naar de huisarts te kunnen? Dit is goedkoper en een betere service.

–         Zo ja, welke stappen gaat het College ondernemen om deze ‘patiëntenruil’ te realiseren?

 


 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *