VRAGENUUR OKTOBER II: (PARKEREN, WATEROVERLAST, WEEKMARKT)

 


 

Vragenuur oktober II

 

Parkeren I

Recent werden de acceptgiro’s verstuurd voor de parkeervergunningen in het centrum met het vriendelijke verzoek de betaling binnen 14 dagen te verrichten. De slotzin luidde: “Bij niet betalen of niet tijdig betalen wordt aangenomen dat u geen prijs stelt op de vergunning en vervolgens zal de vergunning uit het systeem verwijderd worden”.

De tekst op zich is helder. Maar: 

–         Betekent dit werkelijk dat iemand die toevalligerwijs drie weken op vakantie is of in het ziekenhuis opgenomen of in deze dure tijd even moet kiezen voor eten in plaats van tijdig betalen, zijn vergunning kwijt is?

–         Zo ja, wie heeft deze ‘sociale’ maatregel ingesteld en waarom? 

Wateroverlast

Bij tijden met veel wateroverlast dient het schoonhouden van rioolputten een hoge prioriteit te hebben. Niet overal gebeurt dit met grote regelmaat, zo lijkt het. Zelfs in straten met risico, zoals de Zuivelstraat, trof ondergetekende een volledig met afval gevulde put aan (voor Bart Smit). Ook op andere soms wat moeilijker met apparatuur op auto’s bereikbare plaatsen troffen we (grotendeels) volle (met afval) putten aan. Bijvoorbeeld St. Annastraat, Havenstraat (diverse tot de nok toe gevuld) en de Pakhuisstraat (volledig dichtgegroeid en dus mogelijk al jaren niet meer schoongemaakt). 

–         Wat is het schoonmaakbeleid (frequentie, schema bijvoorbeeld qua jaargetijde)?

–         Worden de moeilijk bereikbare putten ook systematisch, desnoods met de hand, gereinigd? 

Parkeren II

Volgens de borden bij het parkeerterrein “Mineurplein” is het ’s zondags van 08.30 – 21.00 uur betaald parkeren. Elders zijn er alleen op de koopzondagen parkeergelden verschuldigd. 

–         Waarom is het Mineurplein hier een uitzondering? 

Weekmarkt

In het verleden zijn met bewoners en marktkooplieden afspraken gemaakt over parkeren, laden en lossen, enz. Geconstateerd moet worden dat de marktkooplieden hun wagens in toenemende mate, in tegenspraak met de afspraken, bij hun kraam laten staan. De parkeerwachters zeggen tegen bewoners en andere belanghebbenden, zoals bezoekers, dat zij er niets aan kunnen doen “omdat er geen enkel bord aanwezig is wat daarover regels stelt”. 

–         Op welke wijze is het handhaven van de afspraken mogelijk of kan dit mogelijk gemaakt worden?

 


 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.