STEIGER AFSLUITEN, KENMERK LK/5021

 


 

Bergen op Zoom : 11 oktober 2005  

 

Aan het College van Burgemeester

en Wethouders

Postbus 35

4600 AA Bergen op Zoom

                       

Ons kenmerk : LK/AK/5021             Onderwerp : Afsluiten steiger                       

 

Geacht College,

De afgelopen jaren zien wij het aantal afgemeerde vaartuigen in de Binnenschelde toenemen. Wat echter opvalt is dat daarvoor geen gebruik wordt gemaakt van de (aanleg)steigertjes, verbonden aan De Plaat.

Bewoners van De Plaat met vaartuigen in de Binnenschelde geven aan dat zij de risico’s van afmeren aan de steigers te groot vinden, omdat de vaartuigen dan makkelijk betreedbaar worden voor onbevoegden en de risico’s van vandalisme en diefstal toenemen.

Vanuit die bewoners/gebruikers komt het verzoek om één der steigers (degene die loodrecht op de oever staat) afsluitbaar te maken en de sleutel in pacht ter beschikking te stellen aan gebruikers of de ligplaatsen te verhuren. Dit zou de attractiviteit en de gebruikers-vriendelijkheid van het hebben van een vaartuig in de Binnenschelde verhogen. 

In het besef dat het varen op de Binnenschelde de toeristische waarden van de Binnenschelde verhoogt, verzoekt de D66/BSD-fractie Uw College een en ander in overweging te nemen. 

Met vriendelijke groet

namens de D66/BSD-fractie 

Louis van der Kallen

 


 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *