SCHOUDERKLOPJE, KENMERK LK/6028

 


 

Bergen op Zoom, 27 juni 2006

 

Aan het College van 

Burgemeester en Wethouders 

der Gemeente Bergen op Zoom 

Postbus 35 

4600 AA Bergen op Zoom 

 

Betreft: schouderklopje, ons kenmerk LK/6028

 

Geachte College, 

Afgelopen zaterdag had ik het genoegen de wandeling door de opgeknapte wijk “Fort/Zeekant” te lopen langs de met kunst verfraaide transformatorkastjes. 

BSD MARIJKESTR 01 BSD MARIJKESTR 02 BSD MARIJKESTR 03Buiten dit geweldige initiatief waren er volop andere initiatieven te bewonderen, die het bekijken waard waren. Bijgaand een paar foto’s uit de Prinses Marijkestraat en omgeving, die illustreren dat bewoners soms goede initiatieven nemen om de leefbaarheid in hun straat op te krikken.

De gemeente heeft hun straten aangepakt; zij vullen dit verder aan. Ze weten wat ze willen. Een paar gesprekjes met bewoners leert dat ze nog wel een paar kleine wensen hebben: van een enkel paaltje, via het reinigen van wat muurtjes tot de aanpak van het onkruid. 

De BSD-fractie zou het aardig vinden, dat dit “opzomeren” (gestart in een Rotterdamse volkswijk) verder gestimuleerd zou worden. Hier en daar wat complimenten en schouderklopjes tot een ‘spontaan’ bezoekje van de burgemeester tot een prijs voor het mooiste/fraaiste initiatief.

In de Marijkestraat startte één blokje, daarna gevolgd door een tweede en wat persoonlijke initiatieven in de omgeving. Zet deze mensen op zijn minst een keer in het zonnetje, al is het maar met een foto op de gemeentepagina. Dan wordt deze ook wat vrolijker. 

Deze brief is een verzoek. Beantwoording is dan ook niet nodig. 

Honorering van het verzoek wordt op prijs gesteld. 

Uw initiatieven afwachtend. 

Met vriendelijke groet, 

Namens de BSD-fractie, 

Louis van der Kallen 

 


 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.