VERKEERSSITUATIE LAAN VAN REIMERSWAAL, KENMERK LK6050

 


 

Bergen op Zoom, 9 augustus 2006 

 

Aan Burgemeester en Wethouders 

der Gemeente Bergen op Zoom 

Postbus 35 

4600 AA Bergen op Zoom

 

Betreft: verkeerssituatie Laan van Reimerswaal, kenmerk LK6050 

 

Geacht College, 

De BSD-fractie vraagt Uw aandacht voor een gevaarlijke verkeerssituatie, te weten de oversteek van het fietspad langs de Laan van Reimerswaal naar de Poppendijke. De oversteek maakt deel uit van een belangrijke fietsroute van Borgvliet/Langeweg naar bestemmingen op de Plaat. Veel kinderen maken van deze route gebruik naar de basisscholen De Kreek en Lodijke. 

Op de Laan van Reimerswaal wordt vaak te hard gereden. De fietsoversteek is volledig ondergeschikt aan het snelverkeer op de verkeersader Laan van Reimerswaal. Automobilisten zijn helaas zelden geneigd om, indien zij voorrang hebben, dit te laten aan een fietser. Fietsende kinderen onderweg naar school zijn volledig afhankelijk van hun eigen verkeersinzicht. Er doen zich met name op de tijdstippen dat kinderen van en naar school gaan ronduit gevaarlijke situaties voor. 

Het komt de BSD-fractie voor dat maatregelen geboden zijn, zoals het aanbrengen van een fietsersoversteekstoplicht en/of het op een plateau brengen van de oversteekplaats, zodat de snelheid van het autoverkeer op deze plek wordt teruggebracht. 

Uw actie en schriftelijke reactie afwachtend. 

Met vriendelijke groet, 

Louis van der Kallen 

 


 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *