DETAILS 6, KENMERK LK6054

 


 

Bergen op Zoom, 15 september 2006 

 

Aan Burgemeester en Wethouders 

der Gemeente Bergen op Zoom 

Postbus 35 

4600 AA Bergen op Zoom

 

Betreft: details 6, kenmerk LK6054

 

Geacht College, 

Soms zijn storende details iets triviaals als het ontbreken van een straatnaambordje (Wijngaardstraat hoek Noordsingel) en soms kun je haast niet geloven hoe lomp iets is.

Vorige week een gesprek aan de paal met een aantal jongeren uit Meilust. In hun wijk was werkelijk niets, maar dan ook niets in hun leeftijdscategorie (ca. 16 jaar) te doen, zo was hun stelling. Maar de voetbal- en basketbalveldjes nabij de Aanloop aan de Frederik Maystraat dan? Hoongelach was mijn deel. 

Niet alleen ontbreken er lijnen en cirkels op het basketbalterrein (hier is mee te leven), maar er is niet te leven met en alle lust ontneemt tot een partijtje voetbal of basketbal zijn de ongelijke omstandigheden per team. Ik heb het niet nagemeten, maar hun verhalen, hoe absurd ook, kloppen wel. De lat op het ene doel bevindt zich ca. 20 cm. hoger dan op het andere doel. Zo is een partijtje voetbal niet aardig meer en voor competitief ingestelde jongeren is voetbal met zo’n handicap niet leuk. 

Bij het basketbal is het nog absurder. De ring bij de ene paal hangt op het oog zeker een halve meter hoger dan de andere. Het gebruik van dergelijke voorzieningen is zo voor deze leeftijdscategorie niet uitnodigend. 

Een ander detail waarvoor aandacht wordt gevraagd is de afstelling van de verkeerslichten Markgravenlaan/Markiezaatsweg. Voor het geringe verkeersaanbod vanaf de Markgravenlaan is de groenfase hier en de roodfase dus op de Markiezaatsweg wel erg lang. Ook springen beide lichten op de Markiezaatsweg niet allebei tegelijk op groen. Als er bijvoorbeeld vanaf de Antwerpsestraatweg geen auto staat te wachten blijft het daar rood. Pas wanneer er daar een auto stopt, springt het op groen. Dit kan verkeers- en milieuvriendelijker. 

Geluidsoverlast is ook op dit moment een hot item. Suggesties van “Baseliusgangers”: ‘doe het als in Brugge. Daar wordt gewerkt met een standaardniveau bij evenementen. Voor diegenen die het volle geluid willen ervaren, is er bij geluidsevenementen een hoofdset te huur met een hoog statiegeld. Werkt fantastisch en iedereen krijgt en ervaart wat hij of zij wil, zonder anderen tot last te zijn. 

“Waar zijn de prullenbakken in het centrum gebleven?”, was een gestelde vraag aan de paal.

“Hoe zo?”, was mijn reactie. Hoewel ook ik de afgelopen jaren wel wat bakken heb zien verdwijnen, had ik niet de indruk dat er veel veranderd was het afgelopen jaar. Na veel heen en weer gepraat, bleek er toch iets veranderd en was het gemis voor met name de hondenliefhebbers groter gemaakt. Veel kliko’s zijn met de introductie van het ondergronds inzamelen uit het straatbeeld verdwenen en dat maakt het verschil. 

Antwoord op deze brief is niet nodig, maar wel een aanpak. 

Met vriendelijke groet,

Namens de BSD-fractie, 

Louis van der Kallen 

 


 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *