TOERISTISCHE OPENSTELLING/BLOTE-VOETEN-PAD, KENMERK LK6055

 


 

Bergen op Zoom, 18 september 2006

 

Aan Burgemeester en Wethouders

der Gemeente Bergen op Zoom 

Postbus 35 

4600 AA Bergen op Zoom 

 

Betreft: toeristische openstelling/blote-voeten-pad, kenmerk LK6055

 

Geacht College, 

In het vragenuur van november 2005 heb ik vragen gesteld inzake een mogelijke toeristische openstelling van het achter de poort Sint Catharinaplein 1c gelegen straatje/doorgang naar de Beeldentuin van het Markiezenhof. 

Nu moet ik constateren dat ik destijds met een kluitje in het riet ben gestuurd.

In tegenstelling tot de beantwoording toen, blijkt dat het straatje/doorgang wel degelijk eigendom van de gemeente is. De afgelopen jaren zijn er herhaaldelijk door de gemeente werkzaamheden verricht, zoals grote opruiming en verwijdering van een klimop die schade aanrichtte aan een belendend pand.

BSD doorgang2 BSD doorgang4 BSD doorgang5Openstelling bijvoorbeeld op kantooruren door bijvoorbeeld de medewerkers van het Markiezenhof of de bibliotheek zou een aanzienlijke toeristische verrijking zijn en een stukje rust en groen in de binnenstad toegankelijk maken (zie bijgaande foto’s).

De BSD-fractie verzoekt U de openstelling van dit gemeentelijk eigendom te onderzoeken. 

In de september 2006 editie van “Reconstructie in Uitvoering” heeft de BSD-fractie mogen lezen dat er in het gebied de Bergse Heide “diverse routes voor mens en paard” komen. Een suggestie onzerzijds is om te denken over een blote-voeten-pad. In Twello een succes. Tot op heden, voor zover bekend, is er nog geen in Brabant. In Sint Anthonis is er mogelijk wel één in voorbereiding. 

Uw schriftelijke reacties tegemoet ziende, 

met vriendelijke groet, 

Namens de BSD-fractie, 

Louis van der Kallen 

 


 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.