VERKEER DETAILS, KENMERK LK6064

 


 

Bergen op Zoom, 2 december 2006

 

Aan Burgemeester en Wethouders 

der Gemeente Bergen op Zoom 

Postbus 35 

4600 AA Bergen op Zoom 

 

Betreft: verkeer details, kenmerk LK6064 

 

Geacht College, 

De inrichting van straten en wijken is, naar de BSD-fractie verondersteld, o.a. bedoeld om het verkeer in goede banen te leiden. 

De Hof van de Paltz is een goed voorbeeld van een wijk, waar je alleen komt als je er iets te zoeken hebt. Van doorgaand verkeer is op geen enkele wijze sprake. Wat dan opvalt zijn de vele paaltjes. Soms op plekken dat men zich afvraagt ‘waar dient dit toe’? Kwade tongen beweren zelfs dat ze er specifiek zijn om de carrosseriebedrijven en de autolakproducenten en spuiters van werk te voorzien.
BSD hof vd paltzAls voorbeeld een pleintje met speelgelegenheid achter in de Hof van de Paltz. Twee paaltjes markeren twee van de vier hoeken. Daar buiten en daar binnen alle ruimte. Als ze bedoeld zijn ter bescherming van de kinderen zijn twee er veel te weinig. Dan hadden er vier (op iedere hoek één) of meer logisch geweest. Nu leveren ze alleen maar autoschaden op (vooral in de avonduren). Het paaltjes links op bijgaande foto heeft volgens omwonenden al heel wat schaden tot gevolg gehad. Het is ook te zien aan het paaltje, waaraan o.a. de reflectoren ontbreken. 

College, kunnen er in dit soort hofjes zonder doorgaand verkeer niet wat paaltjes weg? 

U zou er menig bezoeker, die hier minder bekend is, mee plezieren. 

Een tweede situatie waar de BSD-fractie Uw aandacht voor vraagt, is rond de uitgang van het voormalige Ribbensterrein in de Dubbelstraat en de afwikkeling van het verkeer via het Klein Weike, de Dubbelstraat en de Rijtuigweg. Verkeerskundig klopt het theoretisch!

De praktijk is dat veel bewoners van het voormalig Ribbensterrein zich heel weinig aantrekken van het eenrichtingsverkeer in het stukje Dubbelstraat van de uit- en ingang naar de Rijtuigweg en het Klein Weike.

Omdat handhaven geen prioriteit heeft, is het wellicht zinvol om de theorie aan te passen aan de praktijk. Gelet op het feit dat het overzichtelijke kleine stukjes straat zijn en uitwijken mogelijk is, zou tweerichtingenverkeer hier moeten kunnen. U zou er velen een plezier mee doen en normverlagende verkeersovertredingen voorkomen. 

Antwoord is niet nodig. Daden worden op prijs gesteld. 

Met vriendelijke groet,

namens de BSD-fractie 

L.H. van der Kallen 

 


 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *