VERLICHTING, KENMERK LK70012

 


 

Bergen op Zoom, 22 februari 2007

 

Aan Burgemeester en Wethouders 

der Gemeente Bergen op Zoom 

Postbus 35 

4600 AA Bergen op Zoom 

 

Betreft: Verlichting, kenmerk: LK70012 

 

Geacht College, 

Schoon en heel is o.a. de doelstelling van Uw College. Reeds weken zijn er een fors aantal lampen van de straatverlichting op de Grote Markt kapot.

Van de dubbele palen: 1x aan de oostzijde, 1x aan de zuidzijde, 1x aan de westzijde, 2x aan de noordzijde en 2 aan het pand van de Teerkamer. 7 van de 34 is ruim 20 %.

Bij avond en nacht geen visitekaartje voor Bergen op Zoom. Bellen door burgers en ondernemers heeft naar hun zeggen nog niet tot resultaten geleid. 

BSD VERLICHT 01 BSD VERLICHT 02Wel heel opvallend is de snottebellen-Efteling-verlichting op de nieuwe parkeergarage (zie foto’s) Smaken verschillen. Veel burgers vinden dit geen verrijking. Maar als de winkels gesloten zijn mag zeker de vraag gesteld worden: mag deze horizonvervuilende verlichting uit? Het is een vorm van reclame. Past dit in de reclameverordening? Is dit nu een voorbeeld van een energie zuinige overheid c.q. samenleving die gericht moet zijn op terugdringing van energiegebruik? 

De BSD-fractie verzoekt Uw College nederig doe OP de parkeergarage het licht uit als de winkels sluiten. De eigenaren weten hun voertuig echt wel te vinden, ook zonder die groene overlast. Repareer de lampen op de Grote Markt! 

Graag eerst actie, dan eventueel schriftelijk antwoord. 

Met vriendelijke groet, 

namens de BSD-fractie, 

L.H. van der Kallen 

 


 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.