VERLOEDERING, KENMERK LK70013

 


 

Bergen op Zoom, 22 februari 2007

 

Aan Burgemeester en Wethouders 

der Gemeente Bergen op Zoom 

Postbus 35 

4600 AA Bergen op Zoom 

 

Betreft: Verloedering, kenmerk: LK70013 

 

Geacht College, 

Uw College heeft terecht veel aandacht voor leegstand in het centrum. Leegstand leidt tot verloedering en vandalisme. Maar er is ook leegstand van huizen in woonstraten. die soms jaren leeg staan. Als voorbeeld nr. 20 in de Eikstraat. De plafonds zijn verwijderd; de ramen reeds jaren afgeplakt (krantenpapier van juli 2004). Omwonenden ergeren zich er al jaren aan en er lijkt in en met het pand niets te gebeuren. 

Is er gemeentelijk beleid mogelijk, bijvoorbeeld een heffing op leegstand? Worden eigenaren in deze wel eens actief benaderd? In de gemeentelijke administratie is de informatie te vinden. Wordt er wel eens gecontroleerd of er bij feitelijke leegstand nog personen ingeschreven staan? 

Kortom, College, pak ook dergelijke leegstand aan. Burgers wonen ook graag in een levende straat. 

Graag schriftelijke beantwoording. 

Met vriendelijke groet, 

namens de BSD-fractie, 

L.H. van der Kallen 

 


 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *