DETAILS 11, KENMERK LK70024

 


 

Bergen op Zoom, 21 april 2007 

 

Aan Burgemeester en Wethouders 

der Gemeente Bergen op Zoom 

Postbus 35 

4600 AA Bergen op Zoom 

 

Betreft: details 11, kenmerk: LK70024

 

Geacht College, 

De BSD-fractie veronderstelt dat Uw leden ook wel eens boodschappen doen en weten hoe onhandig het is om een vol boodschappenkarretje over te moeten laden in bijvoorbeeld fietstassen op een aflopende stoep. Bij AH aan het Zonneplein is zo’n stoep, waar vooral oudere mensen veel last van hebben zonder dat duidelijk is waarom de stoep over de volle lengte afloopt. 

Parkeren maakt veel los. Ook bij het vergunningparkeren als plaatsen verloren gaan zonder compensatie. Bewoners van de Kloosterstraat hebben eerst ten behoeve van de ondergrondse inzamelcontainers plaatsen verloren zien gaan en nu is het vooruitzicht dat er weer een fors aantal plaatsen bij de herinrichting van het parkeerpleintje in hun straat verloren gaan. Totaal mogelijk wel 15 plaatsen. Verzoeken om het voor vergunninghouders, desnoods met bijbetaling mogelijk te maken te parkeren in de nieuwe parkeergarage worden niet gehonoreerd. In hun beleving worden hierdoor het woongenot en de waarde van hun panden aangetast. Tijd voor vervangende of extra parkeerplaatsen, ook voor de getroffen vergunninghouders, bijvoorbeeld in de parkeergarage. 

Met het droge weer veranderen de klachten en de vraag doet zich voor in hoeverre de gemeente voorbereid is en in staat is werkmethoden te veranderen bij veranderende klimatologische omstandigheden. In een nat klimaat is het gebruik van (blad)blazers om het vuil richting veegauto te krijgen, iets wat nauwelijks tot andere klachten leidt dan geluidsoverlast. Echter bij langdurige droogte, zoals de afgelopen weken, is er wel degelijk een probleem bij het gebruik van de blazers. Niet alleen het vuil komt van zijn plaats richting veegauto, maar ook veel stof en stuifmeel dwarrelen de lucht in. Veel mensen ervaren dit als storend. Vuile auto’s, die net vlak daarvoor schoon gemaakt waren en stof via de open ramen de huizen in maken onze burgers niet blij en zo wordt een veegbeurt van je straat plotseling van iets goeds een klachtoproepend gebeuren. Ook mensen met hooikoortsachtige klachten zijn met het extra stuifmeel dat van de grond komt door de blazers, niet zo blij. Veel mensen hebben last van allergieën die opspelen bij een droge blaas/veegbeurt. Mogelijk is de uitgebreide publicatie in de NRC van 21 april 2007 iets om goed te volgen: “Rijkswaterstaat laat snelwegen boenen”. ‘Het sproeit, het veegt, het boent en het zuigt’ zou wel eens de toekomst voor een droog en schoon Bergen op Zoom kunnen zijn. Graag daarvoor Uw aandacht. 

Onder het motto “leuker kunnen we het niet maken, wel makkelijker” nodigt de belastingdienst burgers uit hun formulieren op de belastingkantoren in te laten vullen. Een goede actie. Jammer alleen dat we daarvoor naar Roosendaal moeten. Het College zou het de belastingdienst en onze burgers misschien makkelijker kunnen maken als ze deze faciliteit. al is het maar tijdelijk (februari, maart en april ieder jaar) naar Bergen op Zoom zouden halen. Dit beperkt ook nog eens de mobiliteit en dan zou het ook nog leuker kunnen worden. 

Beantwoording hoeft niet, actie wel. 

Met vriendelijke groet, 

namens de BSD-fractie, 

Louis van der Kallen 

 


 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *