BRABANT MAGAZINE, KENMERK LK70026

 


 

Bergen op Zoom, 24 april 2007

 

Aan Burgemeester en Wethouders 

der Gemeente Bergen op Zoom 

Postbus 35 

4600 AA Bergen op Zoom

 

Betreft: Brabant magazine, kenmerk: LK70026

 

Geacht College, 

De BSD-fractie vraagt Uw aandacht voor een artikel in het Brabant Magazine nr. 4 met de titel “Bourgondisch bruisend of booming Brabant”. Met de ‘knopverwijzing’ “Wij staan voor Brabant” “Bourgondisch Brabant, Bruisend Brabant en Booming Brabant. Dat zijn de drie toekomstbeelden voor het Brabant over dertig jaar. Niet bedoeld als scenario’s, wel om discussie uit te lokken.”. 

Als het aan de BSD-fractie ligt, kunnen ze die discussie krijgen!

De drie toekomstkaartjes (Bourgondisch Brabant, Bruisend Brabant en Booming Brabant) laten een geamputeerd Brabant zien. Het grootste deel van West Brabant en een stuk Oost Brabant is er afgevallen (grijs, net als de rest van Nederland). 

Het provinciebestuur telt ons niet meer mee en laat hiermee helder zien dat de aandacht van ‘Den Bosch’ uitgaat naar het gebied zonder ons. 

Wat de BSD-fractie betreft: laten we de Kamer van Koophandel maar volgen en ons aansluiten bij Zeeland. Niet over dertig jaar, maar nu! 

Het wordt tijd dat we, net als tegen Roosendaal, helder en transparant laten weten dat wanneer Brabant geen interesse heeft in ons, wij geen interesse hebben in Brabant. 

Gedeputeerde Rüpp spreekt in zijn slotzin over de tweedeling tussen stad en platteland. Maar helder voor de BSD-fractie is de tweedeling tussen het Brabant van Brabantstad met zijn gedeputeerden en de rest van Brabant zonder gedeputeerden. Rüpp bedankt! 

Het wordt tijd dat Uw college hier, zo mogelijk met anderen, helder stelling tegen neemt. 

Met vriendelijke groet, 

namens de BSD-fractie 

Louis van der Kallen

 


 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *