VERGUNNING PARKEREN, KENMERK LK70038

 


 

Bergen op Zoom, 18 mei 2007

 

Aan Burgemeester en Wethouders 

der Gemeente Bergen op Zoom 

Postbus 35 

4600 AA Bergen op Zoom

 

Betreft: vergunning parkeren, kenmerk LK70038 

 

Geacht College, 

Reeds jaren zuchten grote delen van ons stedelijkcentrum onder de overlast van parkeren. Een slachtoffer wees de BSD-fractie op een zekere ongelijkheid, zo niet discriminatie van bewoners van de binnenstedelijke parkeerzones en bewoners van de parkeerzone rond het Ziekenhuis. De bewoners rond het Ziekenhuis kennen een regeling voor hun privé bezoekers en de bewoners van de binnenstedelijke parkeerzones niet. Mensen zijn mensen, waar ze ook wonen en mensen onderhouden graag sociale contacten. 

De BSD-fractie verzoekt Uw College aan deze voor ons ongemotiveerde discriminatie een einde te maken en ook een dergelijke regeling voor de binnenstedelijke parkeerzones in te stellen. 

Diezelfde bewoner wierp nog een vraag op waar de BSD-fractie geen afdoende antwoord op had. Wij, de gemeente Bergen op Zoom, Uw College c.q. Uw voorgangers beweren steeds dat onze tarieven gelijk zijn c.q. afgestemd zijn met Roosendaal. Op het eerste gezicht lijkt dit ook zo, met één groot verschil echter. De eerste bewonersvergunning in Bergen op Zoom en Roosendaal kost € 43,20 per jaar. De tweede vergunning echter kost in Roosendaal € 64,80 en in Bergen op Zoom € 174,–. 

De BSD-fractie stelt voor deze gelijk te trekken. 

Wat bij de zoektocht naar vergelijkingsmateriaal in deze opviel was dat de op website www.parkeerbeheer.nl een Roosendaals deel en een Bergs deel staat. Op het Roosendaalse deel bleken door ondergetekende de tarieven te achterhalen, op het Bergse deel niet. 

Een vriendelijke telefoonopnemer bij de Bergse vestiging was echter direct bereid de cijfers te verstrekken. 

Graag een schriftelijke reactie. 

Met vriendelijke groet,

namens de BSD-fractie, 

L.H. van der Kallen 

 


 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.