RECLAMEBORDEN, KENMERK LK70044

 


 

Bergen op Zoom, 14 augustus 2007

 

Aan Burgemeester en Wethouders 

der Gemeente Bergen op Zoom 

Postbus 35 

4600 AA Bergen op Zoom

 

Betreft: reclameborden, kenmerk LK70044

 

Geacht College, 

Reclameborden heb je BSD recl1in soorten en maten. Uit de belastingtabellen maak ik op dat aan de formaten geen beperkingen zijn gesteld, omdat voor groter dan 1000 dm2 ook tarieven zijn aangegeven. Uit oogpunt van kwaliteit en beleving van de openbare ruimte kun je daar echter wel vraagtekens bij zetten. 

Relatief nieuw zijn de opgespannen lappen reclameteksten. Soms is de toepassing logisch en verklaarbaar, bijvoorbeeld zoals recent enige weken gebruikt in de Kremerstraat. Hier werd het doek tevens gebruikt om de overlast van de bouwactiviteit te beperken en tegelijkertijd de aankondiging bevatte: “Hier komt…..”. Dit geldt ook min of meer voor het doek aan de voormalige bioscoop (zie foto).

BSD recl2Bij het “Van Haren” doek (zie foto) aan de Sint Josephstraat heeft de BSD-fractie al de nodige twijfels. Het hangt er al maanden zonder dat er maar iets in het betrokken pand gebeurt. Het doek verhoogt zeker niet de ruimtelijke kwaliteit van een winkelgebied, dat aanzienlijk is opgewaardeerd. 

 

BSD recl3Wat de BSD-fractie echter in hoge mate bevreemd en met afgrijzen aanschouwt is het “Zadelhoff” doek (zie foto) op Plein 13. Mogelijk meer dan 100 m2, of in belastingtermen: meer dan 10.000 dm2, groot. Kleurrijk, met de ambitie zelfs van moderne kunst, is het volstrekt misplaatst op een plein dat voor vele bezoekers het startpunt is voor een bezoek aan onze prachtige stad. Dit kan niet de bedoeling zijn! Hebben we dit gewild en hoe beperken we dit soort reclame uitwassen? 

Graag agendering in een commissie. 

Met vriendelijke groet, 

namens de BSD-fractie, 

Louis van der Kallen

 


 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *