BESCHADIGING BOMEN, KENMERK LK/70050

 


 

Bergen op Zoom, 3 september 2007

 

Aan het College van Burgemeester en Wethouders 

der Gemeente Bergen op Zoom 

Postbus 35 

4600 AA Bergen op Zoom 

 

Betreft: beschadiging bomen, ons kenmerk LK/70050 – artikel 39 vragen

 

Geachte College, 

BSD boom zaag 2 BSD boom zaagVandalisme tegen en het opzettelijk beschadigen van bomen is een gegeven waar ondergetekende met regelmaat op gewezen wordt. Bewoners of andere belanghebbenden menen met regelmaat dat bijvoorbeeld bomen overlast veroorzaken en zouden moeten worden gekapt. Eigenaren van die bomen denken gelukkig vaak anders. Soms gaan de ‘boomhaters’ over tot acties, die ronduit gekwalificeerd kunnen worden als moordaanslagen op de betrokken boom of houtopstand. Inzagen (zie foto’s van een plataan op de begraafplaats nabij de Quirinuskerk in Halsteren), petroleum of benzine uitgieten, sterke zuren of logen uitgieten, barst wegpellen, komen allemaal voor. Eigenaren doen, om hen moverende redenen, niet altijd aangifte. 

Hoe gaat de gemeente hiermee om als het haar eigendommen betreft? Wordt hier altijd aangifte van gedaan en wordt eventueel, indien de dader bekend is, de volledige schade verhaald? 

Graag schriftelijke beantwoording. 

Met vriendelijke groet, 

namens de BSD-fractie 

Louis van der Kallen 

 


 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *