DETAILS 15, KENMERK LK/70051

 


 

Bergen op Zoom, 15 september 2007 

 

Aan het College van Burgemeester en Wethouders 

der Gemeente Bergen op Zoom 

Postbus 35 

4600 AA Bergen op Zoom 

 

Betreft: details 15, ons kenmerk LK/70051

 

Geachte College, 

We halen prijzen binnen voor “de mooiste”, “de beste” en daarmee komen ook de bezoekers naar onze prachtstad om al dat fraais te bekijken en te fotograferen. Zeker met het Open Monumenten Weekend stroomde Bergen op Zoom vol met bezoekers met de camera’s in de aanslag. Maar op de mooiste Grote Markt van Nederland viel even niets te fotograferen. Het ‘mooiste stadhuis’, de ‘mooiste Peperbus’, de ‘mooiste Maagd’, de ‘mooiste Draak’, de ‘bloemenpracht van de Bourgondiër’; al dit fraais ging nog even niet het land door, want al die toegestroomde toeristen, die gebruik wensten te maken van de gratis bezichtigingen, konden niet vanaf de ideale positie al dat Bergse fraais fotograferen. Niet het licht, niet het weer, maar Baselius was de spelbreker.

Heel veel gehoord commentaar: Wie verzint nu zoiets tijdens het Open Monumenten Weekend?

Ach misschien komen die bezoekers ooit nog eens terug. Of zou beter plannen van activiteiten toch niet wat toeristisch vriendelijker kunnen? Baselius: prachtig! De timing: kloten! 

BSD vervuilingWat nog steeds geen reclame is: zie bijgaande foto, die vandaag weer genomen is. Net als iedere zaterdag trekken de schoonmakers van één horecabedrijf nabij de voormalige bioscoop zich niets aan van de regels en het milieu. Vloermatten en de wasmachine worden op straat geleegd. Het werk van de kolkenzuigers van afgelopen week wordt zo adequaat ongedaan gemaakt. Handhaving is dringend gewenst. Reeds eerder heeft de BSD-fractie uw College op deze situatie gewezen (details 2 d.d. 7 juli 2006 en details 7 d.d. 3 oktober 2006). Graag nu wel actie!

Met vriendelijke groet,

namens de BSD-fractie 

Louis van der Kallen 

 


 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.