DETAILS 17, KENMERK LK/70056

 


 

Bergen op Zoom, 5 oktober 2007 

 

Aan het College van Burgemeester en Wethouders 

der Gemeente Bergen op Zoom 

Postbus 35 

4600 AA Bergen op Zoom

 

Betreft: vragen ex art. 39; details 17, ons kenmerk LK/70056

 

Geacht College, 

De fietsenchaos rond het station is onverminderd groot. Op vrijdagmorgen 5 oktober om circa 08.30 uur ‘staan’ er bijna 160 fietsen niet in de rekken, terwijl er strikt genomen in de rekken nog voor circa 90 fietsen plaats is. Tevens kan geconstateerd worden dat circa 30 fietsen reeds geruime tijd niet meer van hun plaats komen vanwege lekke banden etc.

De chaos leidt er toe dat van bijvoorbeeld het opruimen van bladeren en afval niets kan komen. Ook het schoonmaken van rioolputten is vrijwel ondoenlijk en met het vallen van het blad wordt de waterafvoer ter plaatse er ook niet beter op.

– Wanneer nemen de gemeente en de NS hun eigen borden nu eens serieus?

– Hoe staat het met de plannen om aan de zijde van de Parallelweg extra stallingsruimte te creëren?

– Kan er wat gebeuren met de niet meer gebruikte fietsen die ruimte innemen?

– Mag een mooie binnenstad c.q. de beste binnenstad beginnen bij het station? 

Op een plein waar betalen wegens defecten niet noodzakelijk is staan extra auto’s en de bezetting is snel 100 %. Voor vergunninghouders uit de buurt een regelrechte ramp, zeker als ze slecht ter been zijn of anderszins van hun auto afhankelijk. Gelet op het feit dat ze door falende systemen niet of nauwelijks in staat zijn geweest gebruik te maken van hun betaalde plek op het Mineurplein, zou het van een dienstbare instelling getuigen als de parkeervergunning voor het komende jaar met forse korting of zelfs gratis aan hen ter beschikking wordt gesteld. 

Wat de BSD-fractie verbaast is dat ook sluipenderwijs bij de overgang van het parkeertoezicht naar parkeerbeheer ook regelingen zijn veranderd, zoals de ontheffing voor het laden en lossen in/op een voetpad, zoals de Morganstraat. Werd er vroeger voor 1 jaar een ontheffing verleend, nu is dit per 3 maanden terwijl de leges gelijk bleven.

– Wie heeft dat wanneer besloten en waarom? 

Wanneer je minder dan 50 meter kunt lopen, kun je in aanmerking komen voor een invalidenparkeerkaart. Als je echter bijvoorbeeld maximaal 100 meter kan lopen, dus niet.

Wanneer je echter de auto, als je geluk hebt, op minimaal 200 meter moet parkeren, heb je een probleem.

– Hoe denkt een dienstbare gemeente als Bergen op Zoom dat probleem op te lossen? 

Uw reactie graag schriftelijk. 

Met vriendelijke groet,

Louis van der Kallen 

 


 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *