LANGDURIG ONDERHOUD, KENMERK LK/70060

 


 

Bergen op Zoom, 29 oktober 2007

 

Aan het College van Burgemeester en Wethouders 

der Gemeente Bergen op Zoom 

Postbus 35 

4600 AA Bergen op Zoom 

 

Betreft: art. 39 vragen: langdurig onderhoud, ons kenmerk LK/70060

 

Geacht College, 

Hoe maakt men het leven van burgers zuur? Vraag het aan de bewoners van de P.C. Hooftstraat, de Vondellaan, de Nicolaas Beetsstraat, de Valeriustraat en de Adriaan Poirterstraat, delen van de Guido Gezellelaan en delen van de Parallelweg,

Hoe lang kunnen werkzaamheden en de daaraan verbonden overlast duren?

De bewoners van o.a. de P.C. Hooftstraat weten het antwoord: meer dan 6 maanden!

Zes maanden zand happen; zes maanden kindervoeten, schoenen vol met zand over het laminaat en parket; zes maanden meerdere keren per dag stofzuigen om schade aan het parket en laminaat te beperken; zes maanden met regelmaat stankoverlast, enz.

Het kan anders. Als binnenstadbewoner heb ik kunnen zien dat werkzaamheden wel aansluitend gepland kunnen worden, zodat nieuwe riolering, water- en gasleidingen en kabel binnen enkele weken gelegd kunnen worden en dat met tweemaal opbreken (eenmaal na inklinken) de straat er weer perfect bij kan liggen. 

De vraag is waarom worden bewoners van de P.C. Hooftstraat en omgeving anders behandeld dan de bewoners en de binnenstad? Wat voor bewoners ergerlijk is, is het gebrek aan inlevingsvermogen, zich uitend in de kleine dingen zoals het vrijdags om 15.00 uur de stoep lichten, terwijl er die week verder niets meer zou gebeuren. 

Wat zijn, als het om overlast en de duur daarvan gaat, de afspraken met de aannemers en de andere opdrachtgevers, zoals de beheerders van de electra-, gas-, water- en centraal antenne systeem infrastructuur? 

Hoe zijn of worden de werkzaamheden afgestemd/gecoördineerd en hoe wordt daarbij het belang van bewoners en bedrijven meegenomen/meegewogen? 

Is er regelmatig overleg met alle uitvoerders over de planning en worden daarbij de afspraken schriftelijk vastgelegd? Zo ja, zijn deze ter inzage? 

Hoe wordt bij de straten, die later aan bod komen c.q. gekomen zijn, voorkomen dat de werkzaamheden uitlopen en daarmee de duur van de overlast? 

Graag deze artikel 39 vragen schriftelijk beantwoorden. 

Met vriendelijke groet, 

Louis van der Kallen 

 


 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *