GASTVRIJHEID NIEUWJAARSBIJEENKOMST, KENMERK LK/80003

 


 

Bergen op Zoom, 8 januari 2008 

 

Aan het College van Burgemeester en Wethouders 

der Gemeente Bergen op Zoom 

Postbus 35 

4600 AA Bergen op Zoom 

 

Betreft: Gastvrijheid nieuwjaarsbijeenkomst, ons kenmerk LK/80003

 

Geacht College, 

Graag aandacht voor de gastvrijheid van de nieuwjaarsbijeenkomst. Bezoekers die na 17.00 uur kwamen, hebben circa een uur in de hal van de Maagd moeten wachten zonder naar hun zeggen iets te drinken of te eten. Zij konden/mochten niet meer de zaal in. Dat kan niet de bedoeling zijn. 

Waar ik ook aandacht voor vraag is de opzet van de bijeenkomst. Daar is op zich niets mis mee, mits de bezoeker maar weet wat hem of haar te wachten staat.

In de wetenschap dat blijvende gehoorschade vanaf 80 dB kan ontstaan en vanaf 100 dB deze zelfs acuut kan optreden, verbaast het mij dat bezoekers zoals ondergetekende zonder vooraf- gaande waarschuwing of uitgereikte bescherming herhaaldelijk werden geconfronteerd (minimaal 3 maal na 16.50 uur (mijn binnenkomst)) met een forse geluidsbelasting. Het eerste optreden van de Genie was, op mijn zitplek (op de eerste verdieping) zeker boven of in de buurt van de 100 dB.

Ik vraag mij in ernst af of, nu er jaarlijks meer dan 25.000 mensen blijvende ernstige gehoorschade oplopen en gehoorschade met o.a. de komst van de mp3-speler en steeds luider wordende muziekbeleving, de gemeente daar mede veroorzaker van moet zijn.

Ik verzoek Uw college dan ook om af te zien van geluidsbelastingen boven de 80 dB, of op de uitnodiging te vermelden van hoe laat men, zonder de kans te lopen op blijvende gehoorschade, de bijeenkomst veilig kan bijwonen. Een alternatief kan zijn gehoordopjes uit te reiken bij de aanvang. Dat laatste kan ook een manier zijn om de maatschappelijke aandacht te vestigen op een groeiend maatschappelijk/medisch probleem van toenemende gehoorschade. 

Met vriendelijke groet, 

Louis van der Kallen 

 


 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *