DETAILS 21, KENMERK LK/80009

 


 

Bergen op Zoom, 22 januari 2008 

 

Aan het College van Burgemeester en Wethouders 

der Gemeente Bergen op Zoom 

Postbus 35 

4600 AA Bergen op Zoom 

 

Betreft: Details 21, ons kenmerk LK/80009

 

Geacht College,

 

Nederland moet volgens de overheid bezuinigen op energie. Het doet dan vreemd aan dat veel gebouwen worden aangelicht. Zo ook bijvoorbeeld het politiebureau door breedstralers. Voor veel burgers niet te begrijpen en zeker niet het goede voorbeeld. 

Preventie is een goed ding. Het bevreemdt burgers dan ook dat op oudejaarsdag reclamefolders werden bezorgd. Deze folders, veelal in plastic verpakt, steken vaak half uit de brievenbussen met alle risico’s van dien indien onverlaten ze aansteken of de brievenbussen proberen op te blazen. Een brandbare stof is dan ruim voorhanden. Mogelijk is het aanbevelingswaardig om met de bezorgende organisaties af te spreken niet op oudejaarsdag te bezorgen. 

In het verleden is toegezegd verkeersremmende maatregelen te nemen bij het begin van de bebouwde kom van Lepelstraat op de Lepelstraatseweg. Burgers wachten daar met smart op. 

Met de vastenavondoptochten in zicht, valt het Lepelstraoters op dat in Berrege op de route van de optocht er vrijwel geen drempels zijn. En als ze er zijn, deze verplaatsbaar zijn. Terwijl in Lepelstraot er drempels op de route zijn geplaatst die de Cauberg naar de kroon steken. Deze zijn niet verplaatsbaar of wegneembaar. 

Heel Bergen op Zoom, behalve de bewoners van de Rijtuigweg kijken uit naar de zomeravond Wilhelminaveld concerten. Zij vragen zich af waarom uitgerekend hun woonomgeving met deze concerten zal worden belast nu door de aanleg van het ondergronds archief deze van het Wilhelminaveld verplaatst worden naar de Rijtuigweg. De meesten, en de BSD fractie met hen, vragen zich af waarom niet gekozen wordt voor het evenemententerrein Kijk in de Pot voor dit soort zomeravondactiviteiten. 

Antwoord hoeft niet, actie wordt op prijs gesteld. 

Met vriendelijke groet, 

Louis van der Kallen 

 


 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *