DETAILS 22, KENMERK LK/800011

 


 

Bergen op Zoom, 26 januari 2008 

 

Aan het College van Burgemeester en Wethouders 

der Gemeente Bergen op Zoom 

Postbus 35 

4600 AA Bergen op Zoom 

 

Betreft: Details 22, ons kenmerk LK/800011

 

Geacht College, 

Wanneer in Bergen op Zoom wegen en straten opengebroken worden, wordt vaak weinig zorgvuldig met straatmeubilair omgegaan. Als voorbeeld: bij de werkzaamheden aan en rond de Mozartlaan zijn veel verkeersborden verwijderd en op een hoop in het plantsoen gegooid. Hier kunnen deze makkelijk beschadigd of meegenomen worden. Ook voor kinderen blijkt het ideaal speelgoed. Breng straatmeubilair, zoals verkeersborden die toch veel geld kosten, tijdelijk in veiligheid op de gemeentewerf lijkt het voor de handliggende advies dat burgers ondergetekende aanreiken en bij deze uw college. 

Waar gewerkt wordt vallen spaanders. Zo lijkt ook de wegwijzer voor de voormalige Roxy aan de Bosstraat het slachtoffer van steigerbouw. Mensen storen zich er aan dat dit soort palen voorafgaand aan werkzaamheden niet tijdelijk in veiligheid worden gebracht of snel hersteld. 

Terwijl Nederland in de ban is van fijnstof en fijnstoffilters; de overheid een iedere oproept toch vooral op zijn dieselauto dit soort filters te plaatsen, rijden er nog steeds vrachtwagens van Saver, een bedrijf voor 100 % in handen van lokale overheden, rond die fijnstof volgas in de lucht spuiten. Niet het goede voorbeeld zou ik zeggen. 

Antwoord hoeft niet, actie wordt op prijs gesteld. 

Met vriendelijke groet, 

Louis van der Kallen 

 


 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *