DETAILS 23, KENMERK LK/800012

 


 

Bergen op Zoom, 29 januari 2008

 

Aan het College van Burgemeester en Wethouders 

der Gemeente Bergen op Zoom 

Postbus 35 

4600 AA Bergen op Zoom 

 

Betreft: Details 23, ons kenmerk LK/800012

 

Geacht College, 

Met regelmaat bereiken mij klachten over het niet tijdig/snel herstellen van kapotte straatverlichting. Meldingen via het servicenummer leiden bijvoorbeeld niet binnen twee weken tot herstel. Voorbeelden kapotte lantaarnpalen, van één burger (opname 26/1):

– hoek Oude Stationsweg / Bredasestraat,

– hoek Moerstraatsebaan / Fort Moermont,

– in de Sibeliusstraat,

– in het Bastiaansblok (5 lantaarnpalen),

– in het Vossenpad.

Burgers verwachten aanpak van hun klachten/meldingen! 

Oud brood is geen afval lijken veel, vooral islamitische, inwoners van de gemeente te denken. Naar de kennis van de BSD fractie mogen islamieten volgens hun geloof geen eten weggooien. Het (oud)brood wordt dan ook op grote schaal aan de vogels gevoerd. Soms rechtstreeks van de balkons van de flats. Door de overdaad, bijvoorbeeld rond de Vijverberg, blijft brood vaak heel lang liggen en trekt het allerlei ongedierte. Wat op het platteland een goede gewoonte is, kan in een stedelijke omgeving tot veel overlast en ergernis leiden. Hier zou een taak voor de wijkagent kunnen liggen om hier gericht actie te ondernemen. Verstandig lijk het dit onderwerp te bespreken met de moskeebesturen in de gemeente c.q. met de imam’s. 

Zowel vanuit de taxi-ondernemers en chauffeurs, als vanuit gebruikers van taxi’s en van bewoners van de omgeving van de taxi-opstapplaatsen, zoals hoek Kerkstraat/Hoogstraat en de Steenbergsestraat en omgeving, bereiken de BSD fractie geluiden over hoe de taxi- dienstverlening beter zou kunnen met minder overlast. Omwonenden van de opstapplaatsen ervaren onevenredig veel overlast van taxigebruikers, maar ook van stationair draaiende taximotoren. Taxichauffeurs zijn van mening dat, sinds het sluiten van de Grote Markt, problemen met gebruikers zijn toegenomen. Konden ze vroeger zo van het café de taxi in, nu moeten ze eerst vaak, ‘met wat op’, een wandeling maken. Dan bestaat de kans dat ze iemand tegenkomen waar ze nog ‘iets mee te regelen hebben’ met alle extra opwinding van dien. Taxichauffeurs, taxibedrijven en omwonenden van de huidige opstapplaatsen zouden graag zien dat de Grote Markt in de late avonduren weer taxistandplaats kan worden. Dan zou ook de Grote Markt weer makkelijker voor politie en hulpdiensten bereikbaar worden.

Kostte vroeger het dynamisch afsluiten een klapgeld, nu zou het naar de informatie van de BSD fractie slechts circa 1300 euro (exclusief monteren) per plaatje kosten. Daar staat een forse besparing op de huidige procedure van het met de hand plaatsen en verwijderen van de plaatjes tegenover. 

Antwoord hoeft niet, actie wordt op prijs gesteld. 

Met vriendelijke groet, 

Louis van der Kallen 

 


 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *