DETAILS 27, KENMERK LK/80036

 


 

Bergen op Zoom, 27 maart 2008

 

Aan het College van Burgemeester en Wethouders 

der Gemeente Bergen op Zoom 

Postbus 35 

4600 AA Bergen op Zoom

 

Betreft: Details 27, ons kenmerk LK/80036

 

Geacht College, 

Vanuit de Rembrandtstraat komen klachten over overlast van muizen en duiven die afkomstig zijn van de achter Rembrandtstraat 34 gelegen opstallen. Deze opstallen zijn volgens omwonenden in het bezit van de gemeente Bergen op Zoom. Deze opstallen zijn ook bereikbaar vanaf de Frans Halsstraat middels een afgesloten poort. Deze poort is reeds een aantal malen opengebroken door spelende kinderen die met regelmaat in de leegstaande opstallen spelen. Omwonenden maken zich niet alleen zorgen over de overlast van de muizen en de duiven, maar ook over het brandgevaar van de opstallen met een asbest dakbedekking. De opstallen betreffen de voormalige loodsen van een kolenhandelaar.

Bewoners zouden graag zien dat de opstallen werden gesloopt, met behoud van een dichte afscheiding tussen hun panden en de betreffende opstallen of dat in ieder geval de dakbedekking wordt verwijderd en de overlast van duiven en muizen aangepakt. 

Vanuit sektor 4 van de parkeerindeling komen klachten over de nieuwe sektorindeling die de bewoners als een beperking van hun mogelijkheden tot parkeren ervaren, waarbij de mindere keuze van parkeerplaatsen hen dwingen ook te parkeren op plekken die zij meer risicovol duiden vanwege vandalisme. Konden zij voorheen parkeren in de volgende straten: Zuidsingel, Koning Willem I, II en III straten, Burgemeester de Roocklaan, Prins Bernhardlaan, Antwerpsestraatweg, Antwerpsestraat tussen Erasmuslaan en kruispunt Zuidsingel/Zuid-Oostsingel, nu kunnen zij dat nog slechts in de Zuidsingel, Koning Willem I, II en III straten, Burgemeester de Roocklaan, Prins Bernhardlaan, Antwerpsestraatweg even nummers vanaf nr. 50, Antwerpsestraatweg t/m 44 en 55. Zij vragen zich af waaom dit gebeurd en wie daarover beslist heeft. Zij hebben daarover niets gelezen op de gemeentepagina’s in de Bergse Bode. 

Zij willen de oude sektorindeling terug. Nu krijgen zij minder voor het zelfde geld. Voorlichting is wel het minste waar zij recht op hebben. Maar beter nog de oude sektorindeling. 

Antwoord hoeft niet, actie wordt op prijs gesteld. 

Met vriendelijke groet, 

Louis van der Kallen

 


 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *