AFSPRAAK IS AFSPRAAK, KENMERK LK/80037

 


 

Bergen op Zoom, 12 april 2008 

Aan het College van Burgemeester en Wethouders 

der Gemeente Bergen op Zoom 

Postbus 35

4600 AA Bergen op Zoom

 

Betreft: Afspraak is afspraak, ons kenmerk LK/80037 

 

Geacht College, 

Afspraak is afspraak vindt een groepje, eerder door omwonenden van het Kruidplein, als hangjeugd omschreven jongeren. Vorig jaar zomer ontstonden er nogal wat fricties tussen een groepje jongeren die met regelmaat rondhingen op/nabij het speelterreintje op het Kruidplein. “Lekker chillen uit de wind op de bankjes” was de bedoeling van de jeugd. De omgeving beleefde dat anders en had problemen met de jongeren. Het lawaai, de rommel, het voetballen rond auto’s werden door de bewoners niet gewaardeerd. Met inzet van de wijkagent en gemeentelijke ambtenaren (jongerenwerker/jeugdzorg) werden er, volgens de jongeren, onder andere in een gesprek in het “kleuterschooltje aan de Kastanjelaan” afspraken gemaakt met ‘de gemeente’. Nu vragen ze zich af: “Waar blijft ons voetbal of pannaveldje?” Zij vinden dat ze zich aan de afspraken hebben gehouden. Nu de gemeente nog!

Is er naar aanleiding van de overlast van vorige zomer op het Kruidplein een gesprek met de jongeren geweest? 

Zo ja, zijn er afspraken gemaakt? 

Zo ja, wat was inhoud van die afspraken? 

Heeft de gemeente zich aan die afspraken gehouden c.q. is de gemeente van plan die afspraken (alsnog) na te komen? 

Met vriendelijke groet, 

Louis van der Kallen

 


 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *