DETAILS 32/ KRUIDPLEIN, KENMERK LK/80058

 


 

Bergen op Zoom, 3 juni 2008 

 

Aan het College van Burgemeester en Wethouders 

der Gemeente Bergen op Zoom 

Postbus 35 

4600 AA Bergen op Zoom 

 

Betreft: Details 32/ Kruidplein, ons kenmerk LK/80058 

 

Geacht College, 

Op 12 april schreef ik uw college een brief met als onderwerp “afspraak is afspraak”. Uw antwoord had het karakter van: we kunnen die jongeren van de hangplek “Kruidplein” niet meer vinden. Het ‘jongerenwerk (Traverse) zou twee maanden geprobeerd hebben weer contact met ze te krijgen’. De betrokken jongeren hebben niet het idee dat deze zaak door de ‘anderen’ serieus is opgepakt. Want de politie weet ze vrijwel dagelijks op het Kruidplein te vinden. Keer op keer worden, naar hun zeggen, hun identiteitsbewijzen door de politie gecontroleerd en opgeschreven. Hoezo geen ‘contact’? De politie heeft van veel van de jongeren het adres. Contact is dus makkelijk te leggen. Zij willen slechts één ding. Dat ook zij de mogelijkheid krijgen te hangen en een beetje te sporten/voetballen. Een pannaveldje met omheining (dus zonder stront) is hun ideaal. Zij en de BSD-fractie vinden dat een dergelijk veldje in die buurt zeer wenselijk is en gezien de spreiding van dergelijke veldjes in de stad ook rechtvaardig. 

Gisteren was de eerste ronde van de bespreking van het jaarverslag en het beleidskader. Het was weer worstelen om aan de oostzijde van het stadhuis de trap te bereiken. Ondanks het bordje met de tekst “verboden fietsen te plaatsen” was er een overdaad aan geparkeerde fietsen voor het stadhuis. Dit terwijl er in het Annastraatje een gratis bewaakte fietsenstalling is en achter het stadhuis ook gelegenheid is fietsen te stallen. Met eigen ogen kon ik constateren dat ook (top)ambtenaren en raads- en duoleden niet kunnen lezen of te lui zijn om een klein stukje te lopen. Als zij al niet het goede voorbeeld geven welke burger is dan nog te motiveren zich aan de regels te houden. Tijd voor een fietsverwijderactie tijdens de raadsvergaderingen en voor een leescursus voor sommige van onze (top)ambtenaren. 

Antwoord hoeft niet, actie wordt op prijs gesteld. 

Met vriendelijke groet, 

Louis van der Kallen

 


 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.