PREVENTIE FIETSDIEFSTAL, KENMERK LK/80073

 


 

Bergen op Zoom, 6 augustus 2008 

 

Aan het College van Burgemeester en 

Wethouders van Bergen op Zoom 

Postbus 35 

4600 AA Bergen op Zoom 

 

Betreft: Preventie fietsdiefstal, ons kenmerk LK/80073 

 

Geacht College, 

Gisteren kreeg ik van de griffie de VNG ledenbrief ‘aanpak fietsdiefstal’ toegestuurd. Bij lezing ging mij een lichtje op. Er komt een landelijke publiekscampagne met als doel in 2010 ten opzichte van 2006 13 % minder gestolen fietsen. Plotseling werd het mij ‘duidelijk’, dit college is weer uit op een ‘grote prijs’; de gemeente met de grootste reductie in het aantal gestolen fietsen! Een nobel doel en wat een vooruitziende blik. Werkelijk een groots vertoon van visie. Als ‘ultiem middel’ werd door het college een algemeen fietsenstallingverbod in het traditioneel grootste risicogebied: de binnenstad en wijde omgeving (110 straten en pleinen) ingesteld. Nu werd mij ook duidelijk waarom bijvoorbeeld ook de Parallelweg was mee genomen. 

College alle hulde, mijn nederige excuses, omdat ondergetekende uw goede bedoelingen en visie niet doorzag en erkende. Briljant de algemene verklaring van overlast. De concurrentie (Roosendaal) mocht natuurlijk niet weten welke geniale plannen Bergen op Zoom had, voor beperking van fietsendiefstallen en de poging wederom een ‘grote prijs’ binnen te slepen. Bergen op Zoom heeft dan niet alleen de Beste Binnenstad, maar ook nog eens een binnenstad die fietsendiefstal vrij zou zijn. Jammer dat precies nu de organisatoren van de Draai van de Kaai uitzien naar een andere plek om die koers te gaan fietsen. Krijgt een Bergse wethouder het grootste compliment uit zijn leven van die vermaledijde Roosendalers en nu dreigt dat stiekeme Roosendaal met allemaal fietsen naar Bergen op Zoom te komen. Zij gaan natuurlijk ook voor die ‘grote prijs’ in 2010 en willen van een ‘risico evenement’ af. DCF 1.0

Geen nood de BSD-fractie heeft een idee. Schenk ieder Bergs huishouden een antifietsdiefstalring voor aan de gevel (zie foto). Dat zou voor Nederland een uniek initiatief zijn, met als neveneffect dat de fietsen straks allemaal strak tegen de gevels geplaatst worden, zodat voetgangers, rollatorgebruikers, scootmobielers en kinderwagens er straks allemaal ook nog langs kunnen. We gaan voor die prijs in 2010 en met een beetje geluk halen we de Hein Roethofprijs, voor het beste preventie-initiatief ook nog binnen! 

Een zomerse reactie met knipoog mag. 

Met vriendelijke groet, 

Louis van der Kallen 

 


 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *