DETAILS 37, KENMERK LK/80087

 


 

Bergen op Zoom, 21 oktober 2008 

 

Aan het College van Burgemeester en Wethouders 

der Gemeente Bergen op Zoom 

Postbus 35 

4600 AA Bergen op Zoom 

 

Betreft: Details 37, ons kenmerk LK/80087 

 

Geacht College, 

Op 31 oktober 2007 vroeg ik in een brief, ons kenmerk LK 70062, aandacht voor een eenzame bladkorf op de verkeerde plek: “Op het lange bladrijke Bolwerk is tussen de Korneel Slootmanslaan en de Burgemeester Stulemeijerlaan er slechts één te vinden en deze staat recht voor het Moller. Wat is hier de logica? Is de verwachting dat bewoners van het Bolwerk geen bladverzamelaars zijn of wordt van de leraren en leerlingen van het Moller verwacht dat ze de handen uit de mouwen steken?” 

Nu staan er meer. Maar de plaatsing is voor burgers niet altijd begrijpelijk. Er staat er wel één recht voor het Moller (vorig jaar geen succes, leerlingen en leraren bleken geen bladverzamelaars) en geen voor de woningen gelegen tussen Le Grandstraat en de Van Overstratenlaan. Dat kan anders en de bewoners van dat deel van Bolwerk Zuid willen graag hun bijdrage leveren om de bladruimers, die volgens hen goed werk doen, te ondersteunen. 

watertorenEen ander object waar ik aandacht voor vraag is de erbarmelijke staat van de watertoren. Bewoners uit de omgeving (Parallelweg, Balsebaan, Abeelstraat en de Rooseveltlaan) zijn bang voor de bij wind van het dakwaaiende dakbedekking. De bijgaande foto laat zien dat reeds een fors deel van het dak is gewaaid. Omwonenden en passanten vrezen voor hun bezittingen en hun lijfelijk welbevinden. Graag, gezien het feit dat we midden in het stormseizoen zitten, snel actie om een einde te maken aan de gevaarlijke situatie. Tevens vraagt de BSD-fractie uw aandacht voor de bouwkundige staat van het monument. Gezien de toestand van het dak moet gevreesd worden voor het behoud van het monument.

Antwoord hoeft niet, actie wordt op prijs gesteld.

Met vriendelijke groet, 

Louis van der Kallen

 


 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *