TREINVERKEER/WOONGENOT, KENMERK LK/80092, ARTIKEL 39 VRAGEN

 


 

Bergen op Zoom, 22 november 2008 

Aan het College van Burgemeester en Wethouders 

der Gemeente Bergen op Zoom 

Postbus 35 

4600 AA Bergen op Zoom 

 

Betreft: Treinverkeer/woongenot, ons kenmerk LK/80092, artikel 39 vragen

 

Geacht College, 

In de loop der tijd krijgt de BSD-fractie veel klachten over de omgeving van het station. Het parkeren van fietsen is een vaak terugkerend thema. Recent is er ook een onderbouwde klacht binnengekomen over de afvoer van regenwater van de ondergrond van het terrein waar de fietsen gestald kunnen worden. Inspectie vandaag heeft geleerd dat de klacht gegrond is. Het terrein is vervuild en de putten zijn deels verstopt met bladeren en ander afval wat de afvoer deels belemmerd. Water blijft daardoor langdurig tussen de fietsenrekken staan. 

Met de regelmaat van de klok heeft de BSD-fractie aandacht gevraagd voor de chaos rond het station, het laatst per brief d.d. 5-10-2007 ons kenmerk LK 70056. Helaas moet de BSD-fractie constateren dat het onderhoud van het gebied en de fietsenchaos onverminderd groot blijft. 

Hierbij wat vragen/bemerkingen die een burger per email onder de aandacht van de BSD-fractie bracht: “Bij het station wordt de puinhoop steeds groter (Ik gebruik de fietsenstalling onder de bomen aan de centrumkant): 

· Als je niet uitkijkt dan val je over de verkeerd geparkeerde fietsen die zijn omgevallen. Het pad is soms zo smal dat je er bijna niet door kunt. 

· Veel oude kapotte fietsen staan in de rekken en worden nooit opgeruimd. Dit betekent steeds verder lopen om je fiets te kunnen parkeren. 

· Tussen de fietsenrekken liggen heel veel bladeren waardoor het erg glad is. Verder verstoppen de bladeren de putjes. Dus als het regent dan sta je lekker in het water te soppen. 

De gemeente betaalt (met mijn belastingcenten) wel de aanleg van een overdekte fietsenstalling aan de Parallelweg, maar vraagt volgens mij geen tegenprestatie aan de NS om de vrije fietsenstalling aan de centrumzijde periodiek schoon te maken en oude fietsen te verwijderen. Wanneer vindt er weer een schoonmaakactie, van fietsen en bladeren, plaats?” 

Tot zover het citaat. 

Het station is één van de toegangspoorten tot de “Beste Binnenstad van Nederland”. Veel bezoekers van onze stad komen door die poort. Die ‘poort’ is geen reclame voor onze stad. Wanneer en hoe is de NS aangesproken op deze onacceptabele situatie? 

Tenslotte iets over de nieuwe NS dienstregeling die binnenkort ingaat. De overstaptijd wordt op een aantal momenten weer verkort, nu met één minuut. Treinreizigers missen nu al vaak de aansluiting naar Bergen op Zoom. Met weer een verkorting leidt dat tot nog meer ongenoegen en weer een argument meer om toch maar richting het werk te verhuizen (in dit geval dus uit Bergen op Zoom). Juist met onze bouwprogramma’s zou uw college oog moeten hebben voor dit soort elementen, zij bepalen immers mede het ervaren woongenot. 

Graag een schriftelijke beantwoording 

Met vriendelijke groet,

Louis van der Kallen 

 


 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *