DETAILS 39, KENMERK LK/80093

 


 

Bergen op Zoom, 29 november 2008 

Aan het College van Burgemeester en Wethouders 

der Gemeente Bergen op Zoom 

Postbus 35 

4600 AA Bergen op Zoom

 

Betreft: Details 39, ons kenmerk LK/80093

 

Geacht College, 

Voor de verandering begint ondergetekende maar eens met een compliment. Bewoners/gebruikers van het fietspad gelegen naast de Huijbergsebaan waren zeer content hoe er door de gemeente werd gereageerd op de eerste sneeuwval van deze winter! 

Waar is het bordje van de Wolzakstraat? Een briefje met die vraag vond ondergetekende recent in zijn brievenbus. Na enig gezoek vond ik het antwoord op die vraag. Niet op een muur nabij de ingang van dit doodlopende zijstraatje van de Kremerstaat, maar circa 12 meter het straatje in op een lantaarn. Voor de enkele bezoeker die op zoek is naar de Wolzakstraat een rare plaats. Er is toch geen nieuw beleid dat straatnaambordjes niet meer bij het begin van een straat geplaatst worden maar meer naar het midden van de straat? Of wil het college bezoekers van onze stad meer benenwerk bezorgen? 

Reeds eerder vroeg de BSD aandacht voor de in onze ogen ongewenste kap van monumentale (uitheemse) bomen in onze bossen. (LK 6065 en LK 80015) Ons vermoeden was en is dat deze kap deels plaatsvond vanwege de goede houtprijzen van dat moment. Als men werkelijk de uitheemse bomen uit de gemeentelijke bossen zou willen bannen, dan zou men de afgelopen maanden wel meer werk maken van het verwijderen van het opschot van jonge Amerikaanse eiken die snel de leemten opvullen die gevallen zijn door het kappen van hun voorgeslacht. 

Met regelmaat bereiken de BSD-fractie klachten uit de Glacisstraat over extreme parkeeroverlast op zaterdagavonden omdat een nabij gelegen horecagelegenheid een zogenoemde Turkse avond organiseert (één of twee zaterdagen per maand). Feitelijk is de straat dan, volgens omwonenden, geblokkeerd. De keergelegenheid aan het einde van de straat, nabij de Antwerpsestraatweg is dan onbruikbaar. De politie daarop aanspreken heeft volgens de bewoners niet geleid tot verbeteringen. Graag handhaving. 

Met interesse heeft de BSD-fractie kennisgenomen van uw voornemen de vuurwerkoverlast rond de jaarwisseling aan te pakken. Wat de BSD-fractie betreft hoeft uw college niet te wachten met de handhaving van de vuurwerkbepalingen tot de periode rond de jaarwisseling.

Reeds enige weken wordt er op de Bergse Plaat ter hoogte van Hildernisse Zuid en Noord, in de omgeving van het gemaaltje, tussen 19.00 uur en 02.30 uur behoorlijk geknald. Handhaving is gewenst. 

De rondwandeling, georganiseerd door de vereniging Binnenstad leidde langs het prachtige Markiezenhof dat nog steeds ontsiert werd door een reclamebord dat het zicht op en eventuele foto’s van dit sieraad van Bergen op Zoom verpest. De gemeente vraagt vermoedelijk niet zelf vergunning aan voor dit soort absurditeiten. Het Markiezenhof betaalt zeker ook geen reclamebelasting. Hier zullen toeristen afgelopen zomer vast van genoten hebben. 

markiez

Antwoord hoeft niet, actie wordt op prijs gesteld. 

Met vriendelijke groet, 

Louis van der Kallen

 


 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *