DETAILS 45, KENMERK LK/90057

 

 


Bergen op Zoom, 2 november 2009

 

Aan het College van Burgemeester en Wethouders
der Gemeente Bergen op Zoom
Postbus 35
4600 AA Bergen op Zoom

 

Betreft: Details 45 ons kenmerk LK/90057

 

Geacht College,

 

Het probleem van het wildplassen heeft de BSD-fractie reeds vele malen onder uw aandacht gebracht. Wij zijn ons er van bewust dat ook uw college gericht is op aanpak van dit probleem. Het aantal klachten dat ten aanzien van dit onderwerp bij ons binnen komt, is de laatste maanden groter dan gebruikelijk. Hoewel een oorzaak voor ons niet te duiden is, valt wel op dat het feitelijk een probleem is dat vooral voorkomt in een beperkt gebied van de Binnenstad. Het gebied waar buitenproportioneel de klachten vandaan komen is globaal aan te duiden als een gordel van circa 100 meter breedte die bestaat uit de verbindingslijn tussen de Grote Markt/het Beursplein en het Mineurplein. In gedachte de kwetsbare gebouwen op deze route maakt gerichte aandacht voor dit probleem in dit beperkt gebied zeer gewenst en geboden en is mogelijk geschikt voor een projectmatige aanpak.

De laatste weken heb ik een aantal keren politie, op de middag uren, zien patrouilleren in de Binnenstad. Prachtig! Maar waarom loopt dat ‘blauw’ in helgele hesjes? Voor handhavend optreden komt dat niet praktisch over. Alleen op een enkele aangesproken straatmuzikant heeft dit, naar onze waarneming enig effect. Het publiek ziet ze ruim van te voren aankomen en rijdt wel een straatje om of stapt voor het passeren af. Wat de BSD-fractie betreft zien wij het ‘blauw’ graag al in het blauw.

Al weken is de parkeerbetaalautomaat bij de Jumbo op de begane grond defect. Veel gebruikers klagen over de wachttijden op zaterdag bij de resterende automaten.

Een restaurant aan de Bosstraat verplicht met het terras en bloembakken rolstoelers en rollatorgebruikers de stoep te verlaten. Ter plaatse zijn geen afgeschuinde stoepranden en de straat is, zoals op zoveel plekken in de binnenstad, door de gebruikte materialen zeer ongelijk en daarmede niet comfortabel. Het kan niet de bedoeling zijn dat terrassen in de straten net als op de Grote Markt een belemmering worden/zijn voor mensen die gebruik moeten maken van hulpmiddelen om zich te verplaatsen.

Bezorgers van een restaurant c.q. voedselbezorgservice gevestigd aan de Steenbergsestraat nabij de Hofstraat belemmeren met grote regelmaat met hun bezorgbrommers de ingang van de Hofstraat ter plaatse. De Hofstraat is ter plaatse zeer smal en wordt ook nog middels een paal gehalveerd. Stalling van bezorgbrommers maakt het voor een scootmobieler met regelmaat niet mogelijk gebruik te maken van een route door de Hofstraat.

Het fietsen opruimen, die buiten de daarvoor aangewezen plaatsen staan en overlast veroorzaken, is opgepakt. Bij het station zijn al heel wat waarschuwingen uitgedeeld aan ‘fout’ geparkeerde fietsen. Dit leidt, volgens langs twee kanten verkregen informatie, er toe dat een praktijk zou ontstaan dat fietsen die los in een rek staan eruit worden gehaald en vervangen worden door iemand die geen risico wil lopen. Twee mensen hebben los van elkaar geconstateerd dat zij hun fiets aantroffen buiten een fietsenrek terwijl zij die er toch echt in hadden geplaatst. Eén met waarschuwing, de ander nog zonder. De BSD-fractie kan zich voorstellen dat slachtoffers van dit soort praktijken die een bon krijgen of hun ‘geruimde’ fiets tegen euro’s terug kunnen krijgen hier niet vrolijk van worden. Hopelijk gaan de fietsenjagers hier goed mee om. Misschien is een gerichte voorlichtingsactie dat op slot zetten goed is maar vast zetten nog beter.

Antwoord hoeft niet, actie wordt op prijs gesteld.

 

Met vriendelijke groet,

 

Louis van der Kallen


 

 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *