TOEKOMSTBEELD ZUIDWESTELIJKE DELTA, KENMERK LK/90059

 

 


Bergen op Zoom, 14 november 2009

 

Aan het College van Burgemeester en Wethouders
der Gemeente Bergen op Zoom
Postbus 35
4600 AA Bergen op Zoom

 

Betreft: Toekomstbeeld Zuidwestelijke Delta 2050 OZB, ons kenmerk LK/90059

 

Geacht College,

 

Op 5 november was er een werkconferentie georganiseerd door de Stuurgroep Zuidwestelijke Delta. Tijdens die werkconferentie is een essay gepresenteerd, gemaakt in opdracht van de Stuurgroep Zuidwestelijke Delta door H+N+S Landschapsarchitecten in samenwerking met Deltares. De essay bevat op pagina 62 de ‘natte zoute droom’ van iedere Bergenaar.
De tekst luidt: “Oosterschelde-Zoommeer: het contact tussen de Oosterschelde en de Brabantse Wal wordt op termijn hersteld. Bergen op Zoom krijgt hier zijn context als stad op de rand van de delta terug” en het kaartbeeld laat niets te raden over. Het Markiezaatsmeer en de Binnenschelde zouden weer in directe verbinding gebracht moeten worden met de Oosterschelde. In het besef dat dit slechts een toekomstvisie is, maar wel één die met rijksgeld is ontwikkeld, is het de vraag van de BSD-fractie wat uw college gaat doen om de nadere uitwerking en realisering van deze toekomstvisie te bevorderen.

Uw enthousiaste reactie tegemoet ziende,

 

Met vriendelijke groet,

 

Louis van der Kallen


 

 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *