SUGGESTIES, KENMERK LK/90066

 

 


Bergen op Zoom, 14 december 2009

 

Aan het College van Burgemeester en Wethouders
der Gemeente Bergen op Zoom
Postbus 35
4600 AA Bergen op Zoom

 

Betreft: suggesties, ons kenmerk LK/90066

 

Geacht College,

 

De minima krijgen dit jaar geen kerstcadeautje in de vorm van 50 euro. Er is, zo heeft de wethouder sociale zaken laten weten, geen geld voor. Er is klaarblijkelijk nog wel geld voor de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie waarop de bezoekers slechts een geringe kans hebben de lokale minima te ontmoeten. Wordt het geen tijd te overdenken of in dit kader de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie nog wel passend is? Of wellicht toe is aan een andere opzet waarbij de minima bijvoorbeeld allemaal een persoonlijke uitnodiging krijgen om hun integratie en participatie te bevorderen en hen te wijzen op de mogelijkheden hun netwerk via de nieuwjaarsreceptie uit te breiden.

Het kan ook anders. Neem de gemeente Schijndel. Deze gemeente organiseert de nieuwjaarsreceptie onder het motto: Schijndel ontmoet Schijndel, samen met de lokale harmonie, Koninklijke Horeca Nederland afdeling Schijndel en vier ondernemers/winkeliersverenigingen. Samen! Efficiënt, tijdsbesparend, kosteneffectiever dus goedkoper. Misschien is het ook een idee om in de eventueel vernieuwde opzet mee te nemen of het niet goed zou kunnen zijn voor de integratie en participatie de locatie van de receptie anders te laten zijn. Iedere keer een andere wijk, kerk of moskee. Mogelijk wordt de kans dan groter dat we ook de lokale minima op zo’n receptie tegenkomen.

De verkiezingen komen er weer aan. De gemeente gaat weer op zoek naar mensen die bereid zijn de stemlokalen als lid van een stembureau te bevolken. Ik weet niet hoe het anderen vergaat, maar ondergetekende komt daar iedere keer dezelfde veelal vergrijzende gezichten achter de tafels tegen. Hoe is het aantrekkingsbeleid in deze? Is er wel eens aan gedacht om de 18 plussers uit de jeugdadviesraad daarvoor uit te nodigen of mensen uit de allochtone gemeenschap?

Uw reactie afwachtend,

 

Hoogachtend,

 

L.H. van der Kallen


 

 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.