PARKEREN OP ZON- EN FEESTDAGEN

 


 

Bergen op Zoom, 05 mei 2011

Aan het College van
Burgemeester en Wethouders
der Gemeente Bergen op Zoom
Postbus 35
4600 AA Bergen op Zoom

Betreft: Parkeerbeleid en parkeren op feest en zondagen ons kenmerk FELK/11004

Geacht College,

De burgers in Bergen op Zoom zijn niet erg te spreken over de gang van zaken m.b.t. het parkeerbeleid in onze gemeente!

De afgelopen weken stonden er ook een aantal stukken in de krant die betrekking hadden op het parkeerbeleid van onze gemeente. Hier werd nogal euforisch gesproken door een ambtenaar dat hij het parkeren in Bergen op Zoom aantrekkelijker wil maken voor onze burgers als wel voor het bezoek dat wij krijgen van buiten onze stadsgrenzen.
Er werd gesproken over automaten waar je met muntgeld dan wel met je pinpas kunt betalen.
Een rondje langs de nieuwe en vanuit het centrum verplaatste automaten leverde op dat wij hebben geconstateerd dat een groot aantal van deze automaten helemaal geen betaalmogelijkheden biedt voor het betalen met je pin/chip of creditkaartpas.
Je kunt bij de automaten alleen betalen met muntgeld.

Ook zijn er op het Joorenplein een ongelofelijk aantal storingen met deze Pin/Chip- en muntgeldautomaten! Op het Sint Catharinaplein wordt na het invoeren van de een geldige pin- of chipkaart door de automaat weergegeven dat “de kaart ongeldig is”.
Als je dan op het knopje drukt voor een live verbinding met de centrale, krijgt men een agressieve stem aan de andere kant die zegt dat je de andere automaat moet gebruiken, ervan uitgaande dat je dat al niet had gedaan!
Vervolgens haal je je kaart uit de automaat om het nog maar eens in de andere automaat te proberen om er vervolgens achter te komen dat je inmiddels niet 1 euro maar 1 euro en 20ct dient af te rekenen. Dit kan gezien de storingen en de tijd die je bij deze automaten moet staan behoorlijk oplopen.

De BSD wenst de volgende vragen graag beantwoord te zien:

• Vindt de betrokken ambtenaar het niet iets te voorbarig om te spreken van “iets hebben” terwijl het er helemaal niet is?
• Waarom heeft het College ervoor gekozen om, tijdens Koninginnedag en tijdens Bevrijdingsdag betaald parkeren te voeren?
• Is het College ervan op de hoogte dat het hier gaat om Nationale erkende feestdagen waar het normaal is dat men vrij parkeren voert?
• Is het College er zich van bewust dat er tijdens de viering van Koninginnedag geen reguliere zaterdag is en dat de ondernemers erg ontevreden waren over het feit dat er toch bekeuringen zijn uitgeschreven, waarop ondernemers boos en teleurgesteld zijn aangesproken door het winkelend en nietsvermoedend publiek?
• Is het College voornemens om meer van dit winkelend publiek op feestdagen en bijzondere koopdagen aan onze ondernemers te ontrekken door dit soort publieksonvriendelijke maatregelen te nemen?
• Is de het College bereid om alle parkeerboetes die zijn uitgeschreven op Koninginnedag en op Bevrijdingsdag alsnog te vernietigen?

Uw reactie afwachtend,
hoogachtend,
namens de BSD-fractie

F. El-Khassim
BSD Fractie

 


 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *