KASTJE NAAR DE MUUR

 


 

Bergen op Zoom, 17 februari 2012

Aan het College van
Burgemeester en Wethouders
der Gemeente Bergen op Zoom
Postbus 35
4600 AA Bergen op Zoom

Betreft: Kast je naar de muur, ons kenmerk LK/12006

Geacht College,

Nadat op de Klipper de vier watervilla’s zijn afgebouwd en het fietspad weer werd opengesteld en de omleidingsborden waren weggehaald, bleef er een groot betonblok op het fietspad liggen. In de veertien dagen dat het blok er lag hebben enkele bewoners bij herhaling (één bewoner naar eigen zeggen zes keer) gebeld met de gemeente. Nadat hij eerst de aannemer had gebeld (verantwoordelijkheid gemeente was de reactie) en ook door de politie was doorverwezen naar de gemeente. Bij de gemeente drie maal doorverbonden met de “verantwoordelijke ambtenaar” (niet bereikbaar, geen voicemail). Na veertien dagen was het betonblok letterlijk een ‘sta-in-de-weg’ voor een scooter die vanuit de Tureluur kwam. EHBO nodig en het voorwiel total loss. De reactie van deze bellende burger: “Als burger/fietser wordt er wel erg veel van je doorzettingsvermogen gevraagd..”. Daarna heeft deze burger weer gebeld en weer geen gehoor bij de doorschakeling, nu wel door de telefoniste een aantekening laten maken.
Uiteindelijk hebben vier sterke buurtgenoten zelf het loodzware betonblok verschoven (op 13 maart). Kon dit echt niet anders? Waarom is niet direct het betonblok verwijderd nadat de werkzaamheden waren afgerond en het fietspad weer was opengesteld?

In afwachting van uw reactie,

Met vriendelijke groet,
Names de BSD-fractie

Louis van der Kallen

 


 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *