ONDERHOUD SPEELTERREINTJES

 


 

Bergen op Zoom,  28 juli 2013

Aan het College van
Burgemeester en Wethouders
der Gemeente Bergen op Zoom
Postbus 35
4600 AA Bergen op Zoom


Betreft: onderhoud speelterreintjes, ons kenmerk LK/13013

Geacht College,

Met regelmaat bereiken ons klachten/opmerkingen over het onderhoud van speelterreintjes.
Vaak betreft het kleinigheden die voor de gebruikers, met name ouders/grootouders van de allerkleinsten, wel belangrijk zijn inzake de veiligheid van de kinderen. Als voorbeeld het terreintje aan de Pater Dehonlaan, gelegen tussen de verkeersaders Erasmuslaan, Antwerpsestraatweg en de spoorbaan, de enige speelplaats voor de kleintjes. Een prachtig gelegen terreintje met mooie schaduwplekken. Een paar kruiwagens zand om de uitgediepte plekken op te vullen zou de gebruikswaarde na een regenbui al aanzienlijk verbeteren.
Ook het herstel van de reeds geruimte tijd afwezige eerste trede van het glijbaantje is geen kolossaal karwei, maar wel van groot belang voor de allerkleinsten. Toch wachten bewoners hier al geruime tijd op. In het verleden is aangegeven dat dit soort terreintjes met regelmaat opgeknapt/hersteld zouden worden. Dit lijkt enigszins versloft.
Graag voor dit terreintje en de vele anderen uw aandacht. Wat ons betreft wordt de benadering dat voor iedere zomervakantie, wanneer verwacht mag worden dat het gebruik intensiveert, alle speelterreintjes even de aandacht krijgen die ze verdienen.

In afwachting van uw reactie,

Met vriendelijke groet,

Louis van der Kallen

 


 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *