LOPEN VOOR EEN BAAN

 


 

Bergen op Zoom,  6 oktober 2013

Aan het College van
Burgemeester en Wethouders
der Gemeente Bergen op Zoom
Postbus 35
4600 AA Bergen op Zoom


Betreft: Lopen voor een baan, kenmerk FEK 130020

Geacht College,

De gemeente Gilze en Rijen heeft een succesvol werkgelegenheids/sociaal activeringsproject onder het motto “lopen voor een baan”. De gemeente doet dat zelf, zonder de inschakeling van een duur re-integratiebureau maar wel in samenwerking met de lokale atletiekvereniging.
Mensen krijgen een aanbod (gratis lidmaatschap) om in groepsverband te gaan hardlopen bij de atletiekvereniging en worden zo sociaal geactiveerd en daarmede ook gemotiveerd in de richting van sollicitaties en een baan. Het project blijkt succesvol want inmiddels heeft 50 % van de deelnemers een betaalde baan gevonden en zij hebben de uitkeringssituatie achter zich kunnen laten. De hardloopcursus blijkt letterlijk een goede stap richting een baan.
Gezond, fit en een baan.
Wat de BSD-fractie betreft een Brabants voorbeeld om na te volgen.

In afwachting van uw reactie,

Met vriendelijke groet,

Farid El-Khassim
Diana van den Kieboom

 


 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *