BORSTBEELD NELSON MANDELA

 


 

Bergen op Zoom,  27 december 2013

Aan het College van
Burgemeester en Wethouders
der Gemeente Bergen op Zoom
Postbus 35
4600 AA Bergen op Zoom


Betreft:   Borstbeeld Nelson Mandela

Geacht College,

Op 5 december j.l. is helaas één van de grootste wereldleiders van de laatste decennia overleden, Nelson Mandela, voormalig vrijheidsstrijder en president van de Republiek van Zuid-Africa.Een man die zijn hele leven heeft gevochten voor vrijheid van zijn volk. Een man die cynisch genoeg zelf 27 jaar gevangen heeft gezeten voor het realiseren van zijn idealen.
Nelson Mandela die na zijn vrijlating in 1990 letterlijk de hand uitstak naar zijn voormalige onderdrukkers in plaats van de wapens op te pakken.Een leider die koos voor vergevingsgezindheid en niet voor wraak en rancune in het belang van zijn volk en vaderland.Een staatsman die wereldwijd respect afdwingt en een voorbeeld zal blijven voor ons allemaal.Deze man verdient een tastbaar eerbetoon en ons aller respect ook in de gemeenschap van Bergen op Zoom.
Nog tijdens het in leven zijn van Nelson Mandela, werd Louis v.d. Watering, inwoner van onze gemeente, reeds getroffen door het groot charisma van deze man.Daarom heeft hij bij de gemeente Bergen op Zoom op meerdere en diverse wijzen getracht uit respect voor deze unieke leider een tastbaar eerbetoon te realiseren.
Eerder is het plantsoen aan de Burgemeester Stulemeijerlaan naar Nelson Mandela vernoemd.Nu hij is overleden is het,in navolging van meerdere gemeenten in Nederland,een uiting van groot respect door het oprichten van een tastbare herinnering aan hem.
Een borstbeeld/buste van Mandela op een plaats goed zichtbaar voor iedereen die het passeert, in het Nelson Mandela-plantsoen tegenover de Steenbergsestraat.Niet als een vorm van kunst in de openbare ruimte maar als een respectvolle herinnering aan een man die vocht voor de vrijheid, iets wat wij zo vaak als vanzelfsprekend ervaren.
De BSD-fractie verzoekt het college om op korte termijn opnieuw in overleg te treden met de heer v.d. Watering om alsnog te trachten zijn eerdere verzoeken daartoe alsnog mogelijk te maken, zeker nu Nelson Mandela is overleden en alleen nog herinnering aan hem over blijft.Zij verzoekt tevens om hiervoor als belangrijk signaal een basisbudget beschikbaar te stellen, zodat op een geloofwaardige en succesvolle wijze andere sponsoren kunnen worden aangetrokken

Met vriendelijke groeten,

Louis van der Kallen, raadslid
Piet van den Kieboom, duo-burgerlid

 


 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *