ZORGEN OM KINDEREN MET PSYCHISCH PROBLEEM

 

|  10-02-2014  |  14.45 uur  |

 


Narcissus_and_Psyche_-_Psyches_Return

common lincense foto: filmintezet.hu

Vandaag in de Volkskrant een bericht met de kop: “ZORGEN OM KINDEREN MET PSYCHISCH PROBLEEM”.

Met ingang van 2015 wordt, als de Eerste Kamer met de nieuwe wet akkoord gaat, de zorg voor kinderen met psychische problemen een taak van de gemeente zonder dat het rijk daarvoor voldoende geld overhevelt naar de gemeenten. Kinderen, in gemeenten als Bergen op Zoom met ernstige financiële problemen, kunnen dan in de knel komen als de gemeente onvoldoende geld zou vrij willen maken voor deze vorm van zorg. De gemeente zou het geld dat het rijk mee overhevelt voor andere doelen kunnen inzetten. De inzet van de BSD is om enerzijds de overkomende gelden van het rijk te oormerken (alleen voor dit doel bestemmen) en, als aanvullend geld nodig is, voor deze vorm van zorg hier prioriteit aan geven.


 

 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *