U BETAALT (TEGEN DE WET IN) 11 MILJOEN TE VEEL AAN ONZE GEMEENTE

 

|  21-02-2014  |  09.05 uur  |

 


saver, bergen op zoom

De nieuwe bezemwagen in Bergen op Zoom? Nu nog zuiniger!

Oplossingen? Ze zijn soms moeilijk te vinden. In dit geval vinden wij dat we er u nogmaals op mogen wijzen dat er zo’n 11 miljoen in een potje zit dat gewoon in het verkeerde potje zit. Het is van u! En dan behoort het in uw portemonnee.

Hoe zit dat dan? Onze voorman Louis van der Kallen ontdekte dat de SAVER steeds vermogender werd. Iets wat niet nodig is. Er is een wet die bepaalt dat er door de gemeente geen winst gemaakt mag worden op het ophalen en verwerken van afval. De gemeente is mede eigenaar van SAVER.

Een jaar of tien geleden hebben vier slinkse gemeenten een samenwerkingsverband opgezet waarmee ze proberen onder deze wet uit te komen. Het gevolg is dat u nog ruim 200 Euro per persoon tegoed heeft uit dit potje. Samen met de 1000 Euro die Mark Rutte ons beloofd heeft, had u fijn onze noodlijdende plaatselijke economie kunnen stimuleren. Dit in plaats van deze politieke misleiding -lees: diefstal-.

U ziet zelf ook wel dat het ophalen van vuil hier in Bergen op Zoom niet altijd even, laten we schrijven: handig verloopt. Regelmatig komen er krantenartikelen voorbij zoals dit artikel. Een nieuw jaar, natuurlijk(?) weer nieuwere, hogere tarieven. In tegenstelling tot tarieven in Tholen, die zijn 75% goedkoper! Ondertussen bezuinigt de gemeente vrolijk door. Drugsafval en ander vuil ligt her en der in onze gemeente. Anderen maken hier een mooi verhaal mee, met het geld dat toch al van u was! Citaat uit de BN de Stem van vandaag:

 

Bergen op Zoom heeft de afgelo­pen vier jaar fors bezuinigd. Ook op het onderhoud aan de openba­re ruimte. Dat betekent dat ambte­naren eens per vier weken een vast rondje rijden om afval dat is gedumpt te ruimen. Als een dump plaatsvindt pal na dat rond­je ligt dat afval er weken, zoals bij­voorbeeld eind vorig jaar op het parkeerterreintje bij het Borgvliet­se Duinpad. Daar lagen weken­lang tientallen zakken met afval van een hennepkwekerij. 

 

 

Joost Pals van de VVD oppert om elke week een rondje te gaan rijden, de wethouder Ad van der Wegen van de PvdA vindt het te duur, maar het kan toch gewoon schoon, uw geld heeft men namelijk al. Graag geen holle retoriek, maar antwoorden en oplossingen. De BSD heeft voor u de 11 miljoen aan de kaak gesteld. Wij houden u op de hoogte van de ontwikkelingen. Het rode potlood in het stemhokje kunnen een streep zetten door deze onzinnige handelswijze. 


 

 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

4 reacties

  1. Ja dat is wat er zo erg is met deze gemeente ze graaien en graaien dat het een lieve lust is maar verbeteringen zie je niet alleen weer stelen van de burger alleen de burger blijft niet achtelijk ze komen er via goede lijdsmannen toch wel achter wat er allemaal mis gaat bedankt Louis van de Kallen voor deze informatie het zal je wel weer niet in dank worden afgenomen maar de groeten met de graairaven

  2. Rommelen in de marge. Gelukkig weten wij beter. Het rode potlood ook. Mooi potje met geld, komt er weer een goed betaalde directeursfunctie voor de baantjes carrousel van de heren politici. Overigens Louis, we moeten nu met pasjes ons plastic dumpen. Gaan we daar ook voor betalen?

  3. Louis van der Kallen

    Wat de BSD betreft komt dat geld, zoals het hoort, terug bij de burgers in de vorm van lagere tarieven. Daar blijven wij ons voor inzetten. Pasjes gebruiken voor het plastic mag niet gaan betekenen dat er voor betaald moet gaan worden. Dat is gratis en moet gratis blijven.

  4. Groot zooitje corruptie tot de top, bergen Op Zoom kan Venezuela en dikke hand geven daar word je ook belogen en bedrogen waar je zelf bij sta, wordt tijd dat wij krabbeles eens uit de winter slaap komen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *