PIET VAN DEN KIEBOOM: GRATIS PARKEREN VOOR MANTELZORGERS

 

|  08-03-2014  |  10.59 uur  |

 


Mantelzorgers zouden gratis moeten kunnen parkeren. Kost de gemeente niet direct geld, is een mooie geste.

Mantelzorgers zouden gratis moeten kunnen parkeren. Kost de gemeente niet direct geld, is een mooie geste.

Onze samenleving kan niet zonder vrijwilligers op vele terreinen. Vaak wordt gezegd:”Vrijwilligers, vaak onzichtbaar maar absoluut onmisbaar”.

Dat geldt vooral ook voor de vele mantelzorgers die zich inzetten voor hun mede-burger die extra ondersteuning en zorg nodig heeft. Geheel belangeloos steken ze vele uren, onbetaald in dit broodnodige werk. Zeker nu de (gemeentelijke) overheid zich steeds verder terug trekt op dit terrein.

Dat de mantelzorgers hun werk geheel belangeloos en onbetaald doen, verdient alle lof. Maar dat betekent niet dat ze ook nog eens extra kosten zouden moeten maken om dit belangrijke werk te kunnen blijven doen. Bovendien geeft het betaald parkeren en de daarmee samenhangende handelingen de mantelzorger extra stress en druk bij het snel moeten optreden voor de zorgvragende.

Ik pleit er daarom voor dat mantelzorgers die actief zijn in onze gemeente en waarbij vaak hulp en ondersteuning gegeven moet worden op adressen waar betaald parkeren geldt, voortaan gratis (voor de deur) kunnen parkeren. Per adres, waar de zorgbehoevende woont, kan dan per jaar voor bijvoorbeeld maximaal 500 uur met een ontheffing gratis geparkeerd worden.

Dit is het minste wat de gemeente kan doen om de mantelzorgers ,waar wij als gemeenschap zo blij mee zijn, te faciliteren.

Piet van den Kieboom


 

 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Eén reactie

  1. Met de eerstvolgende commissie en raadsvergadering gelijk een motie indienen en erdoor krijgen.
    Dit gratis parkeren voor mantel zorgers valt te realiseren door het uitdelen van zgn. kraskaarten, die nu al gekocht kunnen worden door vergunning houders, voor bezoek dat niet iedere keer naar de parkeer automaat moet lopen. Iets in deze trant zal misbruik voorkomen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.