DE HOOFDROLSPELERS BERGSE HAVEN DEEL I – GIEL JANSSEN

 

|  11-03-2014  |  11.50 uur  |

 


Vandaag de opening met ‘kleine vis’ Giel Janssen

We voeren ons betoog langzaam op. Tot aan de verkiezingen komen wij met de hoofdrolspelers, achtergronden en een nawoord. Vervolgens is het aan u om te beslissen met uw stem. Morgen rond dit tijdstip een volgend deel.

Buiten hoofdrolspelers zoals Giel Janssen, Cees van der Weegen, Peter Noordanus, Peter van der Velden, Han Polman, Louis van der Kallen en de gemeenteraad als collectief zijn er in ieder drama bijrollen.

Zoals de oud-burgemeesters Dick de Cloe en Ans van den Berg en die van de (oud) wethouders zoals Piet van Kieboom (toen PvdA nu BSD), Jan van de Water (toen GBWP nu BSD), Leo Withagen (CDA) en Ton Linssen (Lijst Linssen). Zij maakten ook deel uit van colleges die als collectief beslissingen namen inzake de planvorming en uitvoering van plannen zoals de Bergse Haven en de Markiezaten. Maar van hen werd niet meer verwacht dan dat zij de plannen van hun collega’s, die de Bergse Haven en de Markiezaten in hun portefeuille hadden, goed zouden keuren. Ik bemoei mij niet met jouw werk, jij bemoeit je niet met het mijne was en is de gedachtegang! Dat kun je goed of fout vinden het is de werkwijze van vrijwel alle colleges van B&W in Nederland. Bergen op Zoom was en is daarop geen uitzondering.
In deze opsomming ontbreekt Nol Hagenaars (PvdA). Hij was enige tijd in de uitvoeringsfase van de plannen de portefeuillehouder financiën en had als zodanig een hoofdrol of een meer op de voorgrond tredende bijrol kunnen spelen. Maar Nol was relatief vaak de afwezige en liet dan bijvoorbeeld in het overleg met de uitvoeringspartners het werk aan zijn ambtenaren over.

Giel Janssen (VVD wethouder): was als wethouder ruimtelijke ordening verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het plan Bergse Haven. Hoewel hij als lid van het college van Burgemeester &Wethouders een collectieve verantwoordelijkheid had, bemoeide hij zich niet met de financiële onderbouwing van het plan. Daar was immers de portefeuillehouder financiën voor. Dat is tot op zekere hoogte verwijtbaar, maar het was zoals hiervoor vermeld de werkwijze van de colleges van B&W waarvan hij deel uit maakte. Ondertussen is Giel Janssen burgemeester van Halderberge.

Morgen meer….


 

 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Eén reactie

  1. Geld verspilling ten top, bezuinigen op de verkeerde manier: bij fouten blind zijn en geen tegenactie. Bang voor commentaar, hoe lang moet dit nog door gaan? Het wordt echt tijd voor een ander beleid, als je bij een grote firma zou werken, niet bij gemeente of rijk word je de laan uitgestuurd. Hier niet: ze slapen gewoon verder en liggen voor het raam naar buiten te kijken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *