DE HOBBY VAN TON: AANRANDING VAN HET RAVELIJN

 

|  12-03-2014  |  10.55 uur  |

 


20140312_094007-cut

Zeg maar dag tegen het historische uiterlijk.

De nieuwe brug naar het Ravelijn is in aanbouw. De ultieme hobby van Ton. Deels betaald uit een provinciale subsidie, beschikbaar gesteld om de drugsoverlast te bestrijden. Het college bij monde van wethouder Ton Linssen zet die subsidie in om een brug te betalen over het Pielekus water naar het Ravelijn.

In de commissie Burger en Bestuur van september 2013 noemde Piet van den Kieboom namens de BSD dit een “brug te ver” en “geld in het water gooien”.

Geld dat je krijgt om de drugsoverlast te bestrijden, moet je daar ook voor gebruiken is de BSD benadering. Veel inwoners ervaren de overlast van het drugsgebruik en de handel daar in. Daar had de subsidie dan ook aan besteed moeten worden en niet aan een brug die louter om commerciële redenen wordt aangelegd. Zo kan een exploitant van een kiosk daar straks geld verdienen en hebben bewoners die last hebben van drugsoverlast het nakijken. Hun probleem blijft gewoon bestaan.

De BSD wil graag de gelden besteden aan datgene waar deze voor beschikbaar zijn gesteld. 

 

20140312_093150

Brug gebouwd met ‘drugsgeld’.

 


 

 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

20 reacties

 1. Ik ben wel voor verbetering en een beetje verandering van de bergse stad die wel wat is achtergebleven en wat betreft een kiosk houder daar voel ik wel wat voor ben tegen drugs wel om een lekker bakje koffie en een hapje daar te eten verandering is niet altijd slechter Gr Wim van de berge

 2. Zie de laatste tijd op facebook steeds meer dingen lansgkomen van de BSD en krijg daar een beetje het “tegenpartij-gevoel” bij. Nog ff en Wim de Bie en Kees van Kooten staan op de lijst. Waarom benoemd de partij niet iedere keer een thema met de daarbij behorende problemen en hun visie wat de oplossing zou zijn. Al wat er nu (vooral op facebook) langskomt is schoppen tegen anderen en zeggen dat het anders moet…dus BSD ZONDER dat gezegd wordt hoe het anders gedaan gaat worden.

 3. Loes is niet gek

  Mario. Volgens mij zijn er voldoende artikelen voorbij gekomen waarbij er ook ideeën van de partij zijn gelanceerd. Het anti geluid is zeker aanwezig, maar wij burgers zijn het ook helemaal kots beu. Bergen op Zoom is in tien jaar tijd vakkundig om zeep geholpen. Van mij mag het nog veel harder. Gajes van de bovenste plank zijn het die dit soort ideeën durven te opperen in deze tijden.

 4. Hoi Mario,

  Ik ben van mening dat buiten het feit dat we de vinger op de zere plek leggen, ook dingen benoemen zoals ze zouden kunnen zijn of moeten worden. Alleen is het nu eenmaal zo, dat nu we nog in de oppositie zitten, met 2 zetels, ons alleen maar kunnen afzetten en melden dat we er niet mee eens zijn omdat er bijvoorbeeld geen geld voor is. Of dat het alleen maar een korte termijn visie is. Deze verkiezingen hopen we meer zetels te winnen, en mede omdat we nu, maar al die tijd in het verleden al aangaven, dat het beleid dat er gevoerd werd ons alleen dieper in de spreekwoordelijke put duwt.

  De tijd, die er gaat komen, zal uitwijzen dat het beleid dat we middels ons programma hebben uitgestippeld, op de lange termijn, een verbetering wordt voor Bergen op Zoom.

  En middels onze nieuwe insteek in combinatie met de huidige technologieën waaarover we kunnen beschikken, is ook voor u straks te volgen, wie er daadwerkelijk staat en doet voor wat u heeft gekozen.

 5. Het spijt me zeer, maar afgelopen tijd zie ik alleen maar aanvallen richting anderen wat ik om twee redenen onverstandig vind:
  1. Verkiezingstijd gaat niet om wat een ander of jij hebt gedaan, maar de komende jaren gaat doen.
  2. Om bepaalde zaken te bewerkstelligen heb je een meerderheid nodig. Nu ben ik geen voorstander van vriendjespolitiek, maar ook helemaal niet van vijandjespolitiek: dit kan je de komende jaren duur komen te staan puur omdat ze je afstraffen voor het afstraffen.
  Dus alsjeblieft: wijs een ander op zijn fouten, laat zien hoe jij het gaat doen en hoe je het gaan aanpakken in plaats van een soort anti-partij uit te hangen. BSD is juist net op zo’n goede weg…

 6. Beste Rene. Wij trachten ook voldoende zaken aan te brengen die wij graag anders zouden zien. De negatievere uitingen worden natuurlijk sneller gelezen en meer gedeeld. Ik hoop dat er in ons verkiezingsprogramma en op de site voldoende te lezen is waaraan u kunt zien dat wij wel degelijk ook plannen hebben. Het is alleen zaak om de inwoners er op te wijzen dat er ook onder het huidige college niet gedaan is wat er gedaan had moeten worden. Het geld is namelijk op. Natuurlijk nemen wij uw opmerking ter harte en vragen u om ons meer krediet te geven. De jaren van roepen hebben niets opgeleverd en hoe dan ook zal iedereen toch de waarheid mogen zien lijkt ons. Vandaag zal er zeker nog een positief artikel komen!

 7. Wat ik momenteel meer zie is inderdaad het gal spuwen. En als politieke partij zou ik dan ook zeker bedacht zijn op het feit dat negatieve uitingen sneller gelezen worden en meer gedeeld. Een aantal van de BSD behoren tot mijn vriendenlijst, en eigenlijk zie ik alleen maar dat zij elkaar “goedemorgen” wensen. En dit terwijl het momenteel 12 maart is. Precies over één week zijn de verkiezingen. Verder heb ik de BSD, net als andere partijen, alleen maar gezien in de stad waarbij andere mensen lastig gevallen werden tijdens hun normale winkelgedrag met gewone politiek. Ik mis speerpunten van de BSD, ik heb het partijprogramma gelezen, maar er zijn er ook genoeg die het niet doen. Zou je niet véél meer hebben aan een “Week van de BSD” waarbij je 2x per dag een belangrijk punt uit je verkiezingsagenda haalt, het toelicht waarom je hier voor bent, dat je er ook tegen kunt zijn maar dat dit weerlegd wordt en dat daarop BSD raadsleden met hun toevoegingen en meningen kunnen uitpakken, zodat ieder persoonlijk raadslid meer kleur krijgt? Mensen die ik hoor die op de BSD stemmen, stemmen op Nilles En Ennely Otto-Den Ronden omdat ze nu eenmaal vertrouwen heeft bij onze bevolkingsgroep, of Louis van der Kallen omdat hij nu eenmaal de lijsttrekker is. En geloof me, ik zie ook goede dingen: De app is bijvoorbeeld fantastisch, maar gaat dit stemmen brengen? Ik kan ook gewoon doodleuk op een andere partij stemmen en “genieten” van de App. Ook het afkraken is inherent aan de politiek: stel dat BSD inderdaad aan “de macht komt”, dan zal het niet veel anders zijn: burgers klagen over de BSD. Dit is inherent aan politiek drijven: je hebt een bepaalde visie waar het met Bergen op Zoom naar toe moet en die visie percipieer je als het algemeen belang. Er zullen echter altijd veel mensen zijn die zich hierdoor buitengesloten voelen en vertellen dat het een deelbelang is. Daarvoor is het van belang dat je consistent je visie laat zien, en dat zou eventueel kunnen door middel van mijn suggestie. Ook hoor ik té vaak gezegd worden “De wil van de burger”. Wat als er 100 burgers zijn, 50 voor en 50 tegen? Er zijn altijd voorstanders en tegenstanders, wat is nu de wil van de burger? En is politiek er nu juist omdat als alle burgers tegelijkertijd zouden regeren het één grote chaos wordt? Mijn advies dan ook: zorg voor een consistente visie en luister naar de ander: indien hij ongelijk heeft, sterk je jezelf in je mening; indien hij gelijk heeft, verwerp je jouw mening en pas je die aan; indien hij gedeeltelijk gelijk heeft, sterk je mening aan. Maar zorg vooral dat de komende week de visie van de BSD duidelijk wordt.

 8. Besef ook dat ik niet tegen de BSD ben hoor, zoals mensen zoals Lauran van Schilt en Louis zelf weten heb ik vertrouwen in de partij, maar het is altijd een kleine partij geweest. Als de peilingen kloppen en de partij explosief groeit, moet het bestand zijn tegen de totaal andere rol die de partij zal gaan spelen. En ik hou nu eenmaal van een discussie en wat “sparren” op zijn tijd ;)

 9. Louis van der Kallen

  @ Mario. Toevalligerwijs zijn vandaag via de website twee artikelen doorgeplaatst over misstanden. Het is zeker niet zo dat we dit dagelijks doen. We hebben ook dagelijks programmapunten toegelicht, zie 11 maart lege winkelpanden, 10 maart ouderdom en 10 maart Europese markt, 9 maart leefbaarheid en veiligheid, 9 maart korenbeursplein, 8 maart de appen open communicatie en 8 maart parkeren mantelzorger. Wat betreft de ’tegenpartij’, in Bergen op Zoom zijn al te veel kritiekloze volgers. Een beetje tegengeluid kan helpen om de bestuurders wat langer te laten nadenken.

 10. Louis van der Kallen

  Beste René, zie onze reactie aan Mario. Wij denken wel degelijk aan hoe het beter en anders kan

 11. Dat begrijp ik Louis, ik ken je en ik geloof je. Echter, ik geloof dat het op dit moment niet over komt op bepaalde groepen burgers. Ik zie in de BSD een potentie die er niet uitkomt. Daarom ook die ene suggestie: één facebookbericht per dag over een onderwerp zou voldoende zijn. Dat gebeurt ook, maar een belangrijke crux in mijn bericht niet: andere raadsleden die hun mening er op uiten. Dat zou niet teveel gevraagd moeten zijn voor een kandidaat en zo worden de kandidaten kleur gegeven. zo zie ik het liever zoals het in de stad gebeurd met alle partijen. Daar willen mensen gewoon winkelen.

 12. Louis van der Kallen

  Beste René, je ‘sparbericht’ heeft onze vorige reactie (ook die van facebook) gekruist. Graag nodigen we je na de verkiezingen, wanneer de gemeenteraad weer gaat praten over onderwerpen, uit voor ons fractieoverleg. Met jouw achtergrond en opleiding sparren we buitengewoon graag met jou.

 13. Ik zal het aanbod in overweging nemen. Heb het beste voor met jullie, maar ik merk gewoon veel in de omgeving dat er nu wat kritiek op de BSD heerst. Mijn bericht was gewoon een waarschuwing & suggestie: binnen een week kan veel rechtgetrokken worden. Zou het zonde vinden dat door dit soort voorvallen zetels misgelopen worden.

 14. Ik zou van Kooten en de Bie wel op de lijst willen eigenlijk. Man, man, man wat zal politiek dan weer leuk worden zeg.

 15. Bedankt voor de reactie Louis en gezien de bijval van René Otto was ik niet de enige kiezer die het opviel.
  Weet nog niet welke partij mijn stem gaat krijgen maar er wordt hier in ieder snel en inhoudelijk gereageerd op vragen. Het klonk misschien wat negatief door te term “tegenpartij” te gebruiken maar ook de BSD moet misschien af en toe door de kiezer worden wakker geschut. Gezien de snelheid en inhoud van de reactie lijkt dat zeker gelukt. Succes in ieder geval en als de rookwolken 19 maart zijn opgetrokken zien we wel hoe de verhoudingen gaan liggen.

 16. Ook na de verkiezingen zal er snel en adequaat reactie komen vanuit de BSD. Wij streven naar een betere communicatie en zijn daarom ons gaan vernieuwen met een nieuwe groep mensen die gaan proberen het tij te keren. Na de verkiezingen blijven wij actief op deze site en Facebook, al zullen wij ter voorkoming van ‘geelzucht’, het aantal artikelen dat wij via Facebook delen gaan beperken.

 17. Ricky dinkelberg

  Subsidie voor drugsoverlast moet dan ook voor dit gebruikt worden, het is immers belastinggeld van de burger.Ton heeft deze subsidie gekregen voor overlast pleinenplan drugs, 4 ton subsidie. Nooit maar ook nooit is er ene cent gegaan naar pleinenplan drugs. Juist met het aankoop van deze panden o.a. Vismarkt is er winst gemaakt;Stadlander;uitrookbeleid van horeca was het motto. De panden zijn voor een appel en een ei opgekocht en verkocht met winst. Dus waarom dan 4 ton subsidie voor aanpak drugs, het is immers belastinggeld van de burger. Maar goed zo gaat het tegenwoordig in veel gemeenten: over de balk met de poen. Groet ik was geen maffia gill hoor.

 18. Loes is niet gek

  Hopelijk kan de BSD groeien en mogen ze aan tafel. Als het geld blijkbaar zo makkelijk kan worden uitgegeven, terwijl de stad nog voor grote opgaven komt door nieuwe wetten in de zorg! LINK:,, ..sorry mevrouw, het bruggetje was commercieel aantrekkelijker dan de aanpassing in uw woning”

 19. Roeland van Oijen

  Met belangstelling heb ik de diverse commentaren gezien.
  Het is helemaal juist dat BSD moet oppassen voor een overkill aan kritiek. Aan de andere kant is dit inherent aan oppositie voeren. In het verleden is er wel degelijk op tal van plaatsen aan de bel getrokken, ook met voorstellen hoe het wel zou kunnen. Als een meerderheid van zittende partijen dan anders beslist en BLIJFT beslissen, mag je best kritiek op dit beleid hebben om te voorkomen dat kiezers op het verkeerde been worden gezet met het doel dit beleid gewoon door te zetten. Als je bijvoorbeeld de flyer van Lijst Linssen leest waarin staat dat ze het debacel Bergse Haven betreuren maar destijds niet betrokken waren, met daarna dikgedrukt de opmerking dat alles nu onder controle is, geeft aan dat bij een opgebouwde schuld van zo’n 100 mln , het aan de kaak stellen van dit wanbeleid (en de plannen hiermee door te gaan ), nog niet hard genoeg is geweest.

 20. Klaas Doornberg

  Ik vindt het een schande dat alle bomen zijn verdwenen is het nou een mooi zicht het hele pillekes water is verziekt grt klaas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *