DE HOOFDROLSPELERS BERGSE HAVEN DEEL II – CEES VAN DER WEEGEN

 

|  12-03-2014  |  10.09 uur  |

 


Klik hier en lees zeker de laatste alinea

Cees van der Weegen (GBWP wethouder): was gedurende de ontwikkeling van het plan Bergse Haven de wethouder van financiën, dus degene die in het college primair verantwoordelijk was voor de financiële onderbouwing van plannen zoals de Bergse Haven. Deze verkiezingen is Cees van der Weegen lijstduwer voor de GBWP.

In juli 2004 was Cees van der Weegen zelf uitgebreid aan het woord in het gemeentelijke informatieblad “Postbus 35” in een artikel over het plan Bergse Haven met de kop: Wat gaat dat allemaal kosten en wie gaat dat betalen? Wethouder Cees van der Weegen wist daarop het antwoord want hij was niet voor niets de wethouder van financiën:

“Uitgangspunt vanaf het eerste moment was dat het plan zichzelf moest bedruipen. Dat is gelukt. Het kost onze gemeenschap geen geld. Alle kosten die we maken, worden terugbetaald uit de opbrengst van de verkoop van grond. De onroerend zaakbelasting (OZB) zal voor de uitvoering van dit plan dus niet worden verhoogd.”

 

Het artikel eindigde met de volgende uitspraak van Cees van der Weegen:

“Er is echt fantastisch veel voorwerk verricht waardoor we zoveel mogelijk risico’s in beeld hebben gebracht en deze risico’s nu kunnen uitsluiten. Er ligt een financieel dekkend verhaal waarmee Bergen op Zoom de komende jaren uitstekend mee uit de voeten kan. Er is een prachtig fundament gelegd waarop we nu verder kunnen bouwen. Ik ben er trots op dat ik daar mijn steentje aan mag bedragen.”

 

Binnen vijf jaar was het verlies al meer dan 40 miljoen euro en dat is daarna verder opgelopen! Op de lange termijn zullen de kosten oplopen tot ongeveer 100 miljoen Euro.

Het beeld wat op basis van de onderzochte stukken opkomt is dat hij binnen het college wel pruttelde, maar uiteindelijk altijd akkoord ging met de stukken zoals ze naar de gemeenteraad gingen.

 

Morgen meer…..


 

 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Eén reactie

  1. Loes is niet gek

    Als ik zo alle schuldige partijen op een rij zet, dan blijft er niet veel meer over om op te stemmen. Ergerlijk is dat er de afgelopen periode niets is verandert. Geld van ons burgers lijkt maar niet op te kunnen. Bruggetje hier. Fonteintje daar. Lenen maar!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.