DE HOOFDROLSPELERS BERGSE HAVEN DEEL V – PETER VAN DER VELDEN

 

|  15-03-2014  |  13.54 uur  |

 


Peter van der Velde Bergse Haven

Klik op de foto voor een filmpje van de Tros

Peter van der Velden (PvdA burgemeester): hoewel hij kennis had van de afspraken, gemaakt na de Stuart affaire, dat onderhandelingen met derden over grond aan- of verkoop altijd zouden plaats moeten vinden met twee bestuurlijk verantwoordelijken en met een ambtenaar voor het verslag, ging de burgemeester herhaaldelijk alleen onderhandelen met de vertegenwoordigers van Nedalco. Hoewel hij door de toenmalige projectleider Hans de Waal Malefijt geadviseerd was niet meer dan 30 á 35 miljoen euro voor Nedalco te betalen, ging hij in een bijeenkomst met Nedalco op 29 mei 2002 akkoord met een aankoopbedrag van 170 miljoen gulden (77,1 miljoen euro). Ondertussen is Peter van der Velden burgemeester van Breda.

Het meest sprekende filmpje over deze affaire is gemaakt door de Tros: ‘ Het kan niet waar zijn.’

Morgen meer….


 

 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Eén reactie

  1. Én de gemeente mag de sanering nog eens voor haar rekening nemen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.