BSD REPAREERT SPEELTUIN PATER DEHONLAAN

 

|  17-03-2014  |  20.34 uur  |

 


Naamloos-1

Lauran en Piet hadden een harde dobber aan het verwijderen van het hout. een hardhoutenbalk is terug geplaatst.

Lauran van Schilt & Piet van den Kieboom van de BSD waren er al een tijdje mee bezig. De bewoners van de Pater Dehonlaan probeerden namelijk al zeker meer dan een jaar hun speeltuintje functioneel te krijgen. Gisteren waren Lauran en Piet het ineens beu: het resultaat is er. 

De bewoners van de Pater Dehonlaan nemen al veel zaken in eigen hand. De overlast die zij gratis en voor niets van de grote groep daklozen en verslaafden ondervinden maakt hun woon- en leefgenot er niet beter op. Lauran had de verantwoordelijke PvdA wethouder Ad van de Wegen hier al eens op aangesproken en de BSD had al een keer een brief geschreven. Het mocht niet baten. Gisteren was er een discussie over dit onderwerp gaande op Facebook en toen ontstond het plan om deze buurt een hart onder de riem te gaan steken.  Er is een balk vervangen bij de glijbaan. Deze is nu weer veilig te gebruiken. Het bankje had nog maar één zitplank. Deze is ook vervangen en het bankje is weer mooi rood geschilderd!

De conculega’s zullen het wel als zieltjeswinnerij betitelen, maar persoonlijk leek ons dit nuttiger en urgenter dan een brug over ’t Pielekuswater. Overigens is dit niet van gemeenschapsgelden betaald, maar uit de zakken van de BSD-ers zelf. U mag er van denken wat u wilt. Ondertussen spelen de kinderen tijdens dit ‘vroege voorjaar’ weer lekker in de speeltuin en kunnen hun familie of oppas op veilige afstand zittend deze pracht gadeslaan. Dat doet ons gewoon goed.

foto

Geen rozen, maar tulpen natuurlijk!

Er is ook nog campagne gevoerd vandaag. Piet van den Kieboom en Diana van Beest hebben 600 tulpen uitgedeeld. Met nog een dag te gaan, is het fijn om de mensen in de wijken hun waardering voor de BSD te horen uitspreken. Het doet ons goed te horen, dat u het tijd vindt voor een verandering. Net als wij!


 

 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

8 reacties

 1. Geen woorden, maar daden. Zo moeten we ook in de toekomst zaken aanpakken.

 2. Kijk…..meteen aanpakken. ….hm….mijn stem was eigenlijk al vergeven. ….nu twijfel ik weer hahahaha

 3. Dank jullie wel mannen, super, eindelijk na meer dan een jaar moeite doen en veel energie erin te hebben gestoken ben ik blij dat er nu eens iets aan gedaan is, zo is het ook te doen ipv die stomme reacties die ik terug kreeg van het stadhuis het afgelopen jaar, echt hartstikke bedankt mannen en de kinderen hier zijn er echt blij mee

 4. Loes is niet gek

  Kijk. Dat is echt vriendelijk en dat doet mij goed!

 5. Helemaal mooi van Piet en lauran, de mensen uit deze buurt zijn hier al een jaar mee bezig om iets aan deze speeltuin opgeknapt te krijgen en vooral de broers Tim en leroy die daar wonen en elke keer liepen ze door hun acties tegen een muur aan omdat ze alleen maar negatieve reacties kregen op hun brieven die door o.a. Louis na de gemeenteraad gestuurd was ,en elke keer kon er niks gebeuren en die reacties vanuit de gemeenteraad waren echt lachwekkend, daarom is dit een hele mooie actie van de bsd en kunnen de kinderen weer fijn en veilig spelen dus dit is zeker een mooie actie van mensen met een goed hart

 6. Dini Delhij-Schets

  Das een mooie geste, dan kan je daar weer verblijven.

 7. Ricky dinkelberg

  Het zijn die kleine dingen die het doen,geweldig Lauran en Piet.

 8. Ik wil iedereen hartelijk bedanken
  die hun inzet hebben gegeven voor de campagne
  dit hebben vader en moeder, Louis en Ank verdient!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *