DIVERSEN 2014 – 2, KENMERK LK/14017

 

 


 Bergen op Zoom, 28 april 2014 

 

Aan het College van Burgemeester en Wethouders

der Gemeente Bergen op Zoom

Postbus 35

4600 AA Bergen op Zoom 

 

Betreft: Diversen 2014 – 2, kenmerk LK/14017 

 

Geacht College, 

 

Racebaan op de Wouwsestraatweg
Van bewoners van de Wouwsestraatweg (het stuk tussen de stoplichten en de spoorwegovergang) komen met regelmaat klachten over evident ervaren snelheidsovertredingen. Naar hun mening werd er vroeger met regelmaat gecontroleerd. Graag de overweging tot snelheidsbeperkende maatregelen, zoals een vluchtheuvel met met hoge stoepranden, of met regelmaat een snelheidscontrole of flitspaal te komen.

Wilhelminaveld
Ten behoeve van de activiteiten op Koningsdag is er rond deze activiteiten op het Wilhelminaveld een hekwerk geplaatst met een oranje zijl. Van veel bewoners is in dit kader de reactie gekomen dat ze nu, naast de soms ervaren overlast in de vorm van luide muziek, ook dagen lang zeer beperkt werden in hun uitzicht. Velen hebben het uitzicht op de activiteiten als enige vorm van compensatie voor de geluidsoverlast ervaren. Nu werden met name de bewoners van het Wilhelminaveld en van het Kazerneplein in hun uitzicht belemmerd naar hun mening volstrekt onnodig.

De BSD-fractie heeft in dit kader enkele vragen:

  • Wat was de reden voor het hekwerk en het aangebrachte oranje zijl op dat hekwerk?
  • Was hiervoor een vergunning verleend?  
  • Waarom was deze activiteit op het Wilhelminaveld en niet op het evenemententerrein Kijk in de Pot? 

Zonnepanelen
Stadlander heeft haar huurders van veel haar panden aanbiedingen gedaan voor het collectief plaatsen van zonnepanelen, vaak gecombineerd met een (verdere) isolatie van de woning. Veel bewoners hebben daarop gereageerd en wachten nu op de uitvoering. Dat wachten duurt lang.

In het belang van onze wens om te komen tot een energie neutrale gemeente, is het ook het gemeentelijk belang dat Stadlander hier snel werk van maakt.

  • Is uw college bereidt bij Stadlander aan te dringen op een spoedige uitvoering?  

In afwachting van uw reactie, 

 

hoogachtend,
namens de BSD-fractie,

 

Louis van der Kallen


 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *