FERNBUS, KENMERK LK/14018

 


 Bergen op Zoom, 28 april 2014

 

Aan het College van Burgemeester en Wethouders
der Gemeente Bergen op Zoom
Postbus 35
4600 AA Bergen op Zoom

 

Betreft: Fernbus, kenmerk LK/14018

 

Geacht College,

 

In de NRC van zaterdag 26 april 2014 een artikel met de kop: “Hamburg-Berlijn met de bus; 16 euro”. Met als subkopje: “De markt voor interlokale busreizen is geëxplodeerd in Duitsland. Voor mensen met weinig geld en veel tijd.”
Ongeveer 200 Duitse bedrijven dingen met prijsvechtende start-up met namen als Flixbus of Deinbus naar de gunst van de prijsbewuste reiziger. Het blijkt een doorslaand succes.
De eerste buitenlandse bestemmingen worden gestart. Naar steden als Kiev, Praag, Londen, Amsterdam, Zurich en Innsbruck zijn er al. De route naar Amsterdam kent ook stops in kleinere steden. Ze bieden een goedkoop alternatief voor de trein en vallen vooral in de smaak bij jongeren met weinig geld en bij ouderen die hun geld liever besteden aan wat ze op hun bestemmingen besteden.

  • Welke kansen liggen hier voor Bergen op Zoom?
  • Liggen hier kansen voor  Bergen op Zoom als routeplaats naar bijvoorbeeld Antwerpen of in de zomer het Zeeuwse kustgebied?
  • Is uw college bereid één en ander eventueel gezamenlijk met andere belanghebbende te onderzoeken c.q. de mogelijkheden/kansen onder de aandacht te brengen van betrokken (Duitse) ondernemers? 

In afwachting van uw reactie,

 
hoogachtend,
namens de BSD-fractie,

 

Louis van der Kallen


 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *