SNELHEIDSCONTROLES, KENMERK PB/PVDK/14025

 


 

Bergen op Zoom, 9 mei 2014

 

College van Burgemeester en Wethouders
Postbus 35
4600 AA Bergen op Zoom

 

Betreft: snelheidscontroles, kenmerk PB/PvdK/14025

Geacht College,

Regelmatig bereiken ons klachten dat er te hard gereden wordt door auto’s en motoren binnen de bebouwde kom. Zelfs binnen 30-km-zones wordt hier regelmatig tegen gezondigd. Ter voorkoming en bestrijding wordt in de praktijk bij de inrichting van de straten daar reeds rekening mee gehouden door de straat te versmallen, waardoor zodoende het rijden met (te) hoge snelheid wordt voorkomen.
Echter in de laan van Hildernisse-Noord en-Zuid wordt regelmatig veel te hard gereden. Juist hier is gekozen voor een smaller wegprofiel om dit te voorkomen. Resultaat is nu dat fietsers, snorfietsers en brommers massaal kiezen voor het rijden op het trottoir, omdat het niet veilig is op de weg naast langs razende auto’s en motoren. Gevolg is dat voetgangers, waaronder veel ouderen op weg naar Aquasite, niet veilig meer zijn op het trottoir. Om hier een einde aan te maken verzoekt de BSD-fractie maatregelen te nemen. Om te beginnen door het houden van snelheidscontroles in deze 30-km-zone. Daarnaast is het plaatsen van extra 30-km-borden na elke zijstraat geen overbodige luxe , waardoor de weggebruiker hier nog eens extra op wordt geattendeerd.

Een eerder verzoek aan de wijkagent om maatregelen te nemen hebben tot heden nog geen resultaat gehad. Het is gebruikelijk dat er snelheidscontroles worden gehouden als een wijkagent daarom verzoekt. Daarom ook ons verzoek. Als controles niet afdoende resultaat opleveren, verzoeken wij in overleg met de wijkcommissie meer drastische maatregelen te nemen.

Met vriendelijke groeten,

Peet Bakx
Piet van den Kieboom

 


 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *