DIVERSEN 2014-4, KENMERK LK/14028

 


 

Bergen op Zoom, 3 juni 2014 

 

Aan het College van Burgemeester en Wethouders

der Gemeente Bergen op Zoom

Postbus 35

4600 AA Bergen op Zoom

 

Betreft:          Diversen 2014-4, kenmerk LK/14028

 

Geacht College, 

Hoe fotogeniek wil Bergen op Zoom zijn?
Bijgaand een foto van de chaos van geparkeerde fietsen op de Grote Markt. Dit voor toeristen geen aantrekkelijk beeld van één van onze ‘toeristische pareltjes’. Het wordt nu echt tijd om hier eens iets aan te doen! 

Voorbeeld hoe kinderen aan het buitenspelen te krijgen
Natuurmonumenten gaat voor stadskinderen de komende jaren op verschillende plekken bij grote steden klimbomen aanplanten. Marc van den Tweel van Natuurmonumenten deed deze uitspraak na een discussie op IJburg met kinderen over natuurbescherming in deze nieuwe stadswijk.

De toezegging van Marc van den Tweel past in de gedachte van Natuurmonumenten samen met mensen de natuur ‘dichtbij’ te beschermen en hen mede-eigenaar te maken van de natuur. Zij gaat dit doen door lokale of regionale initiatieven voor natuurbeheer te ondersteunen. Dit najaar gaat de organisatie de eerste bomen, zoals beuken, sparren en eiken, aanplanten op IJburg. Andere steden volgen. Bron: Natuurmonumenten, 24/05/14.

De BSD-fractie zou graag zien dat de gemeente inspeelt op dit initiatief van Natuurmonumenten en burgerinitiatieven in het kader van het Natuurmonumentenproject OERRR gaat ondersteunen en initiëren. Dit kan kinderen stimuleren tot buitenspelen en lichamelijke activiteiten met als mogelijk gevolg minder zwaarlijvigheid onder kinderen. 

Goed voorbeeld
Soms zie je tijdens vakantie (Orkney-eilanden) een voorbeeld dat je doet glimlachen en besluiten het onder de  aandacht van het college te brengen, zie bijgaande foto van een bordje dat oproept ‘iets’ te melden. In de hoop dat het ook hier navolging krijgt. 

In afwachting van uw reactie, 

hoogachtend

namens de BSD-fractie 

Louis van der Kallen

bord orkney

 fietsen


 

 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *