INZAMELEN TAXUS BACCATA, KENMERK LK/14037

 


 

Bergen op Zoom, 30 juni 2014 

 

Aan het College van Burgemeester en Wethouders

der Gemeente Bergen op Zoom

Postbus 35

4600 AA Bergen op Zoom 

 

Betreft:          Inzamelen taxus baccata, kenmerk LK/14037

 

Geacht College,

Uit een artikel in het AD maakt de BSD-fractie op dat alle gemeenten in Utrecht, Noord-Holland, Zuid-Holland, Zeeland, Brabant en Limburg zijn benaderd over het inzamelen van snoeisel van de taxus baccata. Dit snoeisel kan gebruikt worden voor de productie van een medicijn dat wordt gebruikt in chemo-therapieën tegen kanker.

Uit de jonge naalden van de taxus baccata wordt de stof baccatine 3 gehaald, dat kan worden verwerkt tot docetaxel, een stof die de deling van een kankercel remt. Alleen het snoeisel van de éénjarige taxus baccata bevat de stof baccatine 3. Er kunnen dus alleen jonge takken worden ingeleverd.

Circa 70 Nederlandse gemeenten hebben, volgens het bericht in het AD, reeds aangekondigd aan deze inzamelingsactie hun medewerking te verlenen.  

  • Heeft uw college een dergelijk verzoek bereikt en is uw college voornemens aan een dergelijk verzoek haar medewerking te verlenen? 

De BSD-fractie hoopt van uw college in deze een positieve reactie te ontvangen omdat deelname aan dit soort activiteiten mensen op een positieve manier actief betrekt bij de bestrijding van een ernstige ziekte. 

In afwachting van uw reactie, 

hoogachtend

namens de BSD-fractie

Louis van der Kallen

 


 

Voeg toe aan je favorieten: Permalink.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *